November 13, 2020
De parte de EZLN
145 puntos de vista


Nov132020

ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ORCAO.

<!–

21860

–>

ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ORCAO.

Καταγγελία του Ζαπατιστικού Συμβουλίου της Καλής Διακυβέρνησης «Νέο Χάραμα Αντίστασης και Εξέγερσης για τη Ζωή και την Ανθρωπότητα», Καρακόλ Patria Nueva, Ζαπατιστική Chiapas.

10 Νοεμβρίου 2020 

Προς τις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα:

Προς την εγχώρια και διεθνή Έκτη:

Προς τα Δίκτυα Αντίστασης και Εξέγερσης:

Με τη σημερινή ανακοίνωση καταγγέλλουμε την απαγωγή και τον βασανισμό ενός συντρόφου μας από τις ζαπατιστικές βάσεις στήριξης της κοινότητας San Isidro, που βρίσκεται πέριξ του Moisés Gandhi, στις 8 Νοεμβρίου 2020, από την παραστρατιωτική οργάνωση με το όνομα ORCAO.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τα μέλη της ORCAO προκαλούν καταστροφές στα σπίτια μας. Διάφορες οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως  οι FRAYBA, CORECO, SERAPAZ και άλλες, έχουν γίνει μάρτυρες αυτής της αθλιότητας.

Η κακή κυβέρνηση γνωρίζει ότι η κοινότητα Moisés Gandhi δέχεται νυχθημερόν επιθέσεις με πυροβολισμούς από τα μέλη της ORCAO αλλά όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για να σταματήσει τους τραμπούκους της, αντίθετα τους προστατεύει και τους βοηθά. 

Οι τρεις βαθμίδες της κακής κυβέρνησης, γνωρίζουν τα πάντα για τις επιθέσεις. Το ίδιο και οι υπάλληλοί της, τα τσιράκια της, όπως η Josefina Bravo και ο Ramón Martínez που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, λέγοντας ότι εμείς οι ζαπατίστας προκαλούμε τους καημένους παραστρατιωτικούς της ORCAO.

Αυτή η κυβέρνηση είναι ίδια με τις προηγούμενες. Λένε ότι διεξάγουν έρευνες αλλά στην πραγματικότητα είναι συνένοχοι. Τίποτε δεν έχει αλλάξει.  Λένε μεγάλα λόγια για δήθεν αλλαγή αλλά οι επιθέσεις είναι ίδιες. Όπως ίδια είναι και τα ψέματα αυτών των απατεώνων αξιωματούχων που στρογγυλοκάθονται στα γραφεία τους και πληρώνονται αδρά χωρίς να κάνουν τίποτε.

Η πιο πρόσφατη απόδειξη γι’ αυτή την εγκληματική συμμαχία μεταξύ των παραστρατιωτικών της ORCAO και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του López Obrador, της πολιτειακής του Rutilio Escandón και των δημοτικών συμβουλίων του Ocosingo και του Altamirano, είναι όσα συνέβησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που, πριν λίγο καιρό, είχαν πυρπολήσει και λεηλατήσει το συνεταιριστικό μας μαγαζί στην Cuxuljá. Για την επίθεση αυτή η κακή κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε μέχρι σήμερα.

Στις 8 Νοεμβρίου 2020, στις 15.30 περίπου, 20 παραστρατιωτικοί της ORCAO απήγαγαν και ξυλοκόπησαν το σύντροφό μας από τις βάσεις στήριξης, Felix López Hernández. Τα μέλη της ORCAO τον οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση και τον κρατούν δεμένο και φυλακισμένο, χωρίς νερό και τροφή.

Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε την ίδια μέρα, αλλά η κακή κυβέρνηση αντί να δώσει λύση στην υπόθεση της απαγωγής, δικαιολόγησε τους παραστρατιωτικούς της ORCAO, λέγοντας ψέματα ότι οι ζαπατίστας πήγαμε στα χωράφια όπου εργάζονταν με σκοπό να τους προκαλέσουμε.

Πράγμα το οποίο είναι εντελώς ψέμα, αφού ο σύντροφος ήταν καθοδόν προς το σπίτι του από το Ocosingo όπου βρισκόταν, όταν απήχθη.

Τα ακόλουθα άτομα έχουν αναγνωριστεί ως μέλη της ομάδας των απαγωγέων της ORCAO: Andrés Santis López, Nicolás Santis López, Santiago Sánchez López και Oscar Santis López, κάτοικοι της κοινότητας San Antonio.

Αντί όμως να επανορθώσουν για την απαγωγή, οι της ORCAO απαιτούν να σταματήσουν οι πλημμύρες από τις βροχές που αχρηστεύουν τους αγωγούς και να επανεγκατασταθεί το ηλεκτρικό ρεύμα που οι ίδιοι είχαν κόψει για να πλήξουν την κοινότητα Moisés Gandhi, προκαλώντας, όμως, ζημιά και στις υπόλοιπες κοινότητες.

Ο σύντροφός μας Felix δεν έχει κακομεταχειριστεί ποτέ κανένα, δεν χρωστά σε κανένα, ούτε έχει κλέψει ή πυροβολήσει εναντίον ανθρώπων και κοινοτήτων. Και δεν νομίζουμε ότι ο σύντροφός μας είναι θεός για να δώσει εντολή να σταματήσει τη βροχή ή για να βάλει λίγο μυαλό στους κρετίνους της ORCAO που έκοψαν το ρεύμα πλήττοντας κοινότητες που δεν είναι ούτε ζαπατιστικές ούτε της ORCAO. Και τώρα αυτοί οι παραστρατιωτικοί παριστάνουν τα θύματα για να καλύψουν τα εγκλήματά τους.

Έχουμε πληροφορίες ότι τα  μέλη της ORCAO από την κοινότητα San Antonio έχουν πάρει χρήματα από προγράμματα της κακής κυβέρνησης που υποτίθεται πως προορίζονταν για την κατασκευή ενός δημοτικού σχολείου. Τα 300 χιλιάδες πέσος όμως χρησιμοποιήθηκαν για να αγοραστούν όπλα μεγάλου διαμετρήματος. Αυτό είναι που κάνει η κακή κυβέρνηση του 4ου Μετασχηματισμού; Λέει πως χτίζει σχολεία ενώ στην πραγματικότητα χρηματοδοτεί τον οπλισμό των παραστρατιωτικών; Αυτό είναι το αντιαντάρτικο σχέδιό τους;

Τέλος, δηλώνουμε στον κύριο López, στον κύριο Escandón και στους αξιωματούχους τους ότι τους καθιστούμε υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στους άντρες, τις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους ζαπατίστας των κοινοτήτων του Moisés Gandhi.

Και ότι τους θεωρούμε υπεύθυνους όχι μόνο για τον πόνο, το αίμα και τα βάσανά τους αλλά για οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον.

Απαιτούμε να απελευθερωθεί άμεσα ο σύντροφος Felix, και να συλληφθούν και να δικαστούν οι απαγωγείς της ORCAO, η οποία πρέπει να αντικαταστήσει όλα όσα έκλεψε και κατέστρεψε από το συνεταιριστικό μαγαζί μας και να καταλάβει ότι όποιος παίζει με τη φωτιά, αργά ή γρήγορα καίγεται. Οι κακές κυβερνήσεις πρέπει να πάψουν να παίζουν παιχνίδια αντιαντάρτικου και να έχουν ένα πράγμα κατά νου: όλα κάποτε τελειώνουν, όσο φαφλατάδες και αυταρχικοί κι αν είναι. Αν δεν το πιστεύουν, ας ρωτήσουν τον TRUMP.

Από το Συμβούλιο Καλής Διακυβέρνησης «Νέο Χάραμα Αντίστασης και Εξέγερσης για τη Ζωή και την Ανθρωπότητα»

Καρακόλ Ανθίζοντας ο Εξεγερμένος Σπόρος, Patria Nueva. Chiapas.

Μεξικό, 10 Νοεμβρίου 2020

Share

No hay comentarios todavía.

RSS para comentarios de este artículo.
Fuente: Enlacezapatista.ezln.org.mx