December 13, 2021
De parte de CGT Barcelona
176 puntos de vista

Un 15 de desembre de 1992, Pedro Álvarez va ser assassinat per un policia després d’una discussió de tràfic: el jove Pedro anaba amb la parella per l’avinguda Catalunya de L’Hospitalet de Llobregat i en travessar el carrer un cotxe va estar a punt d’atropellar a la noia; davant la seva sorpresa el vehicle es va detenir i d’ell va sortir un home, que sense mediar paraula li va etzibar un tir al cap, causant-li la mort en l’acte. Això va trencar el futur d’un jove i va destrossar tant la família com les amistats, però per desgràcia el seu calvari acabava de començar.

Des d’aquest dia familiars i gent amiga han intentat que es faci justícia, ja que el cas va ser tancat per falta de noves proves poc després dels fets. Es fa molt estrany entendre com pot ser que la justícia, els fiscals, que tot ho denuncien, no moguin ni un dit per a saber que va passar aquell fatídic dia. Ara, després de 29 anys, la INjustícia vol prescriure el cas i si això ocorre serà l’oblit legal del cas de Pedro, l’assassí quedarà impune i jutges i fiscals es tacaran, una altra vegada, les seves mans de sang.

La família ha seguit tot aquest temps batallant, lluitant i buscant solucions en les institucions públiques, i tothom ha donat l’esquena al cas, amb moltes promeses i poques accions reals. La Generalitat, els Ajuntaments de Barcelona i L’Hospitalet, els diferents partits polítics, el defensor del poble, … tots i totes els que no esteu movent un dit per a l’esclariment del cas, també tindreu les mans tacades de sang si aquest crim queda impune.

Tant els familiars com les amigues i amics de Pedro, mai oblidarem el què ha passat i continuarem exigint justícia.

Perquè la memòria de Pedro Álvarez no s’esborra ni legal, ni jurídicament, tohom hem de sortir al carrer el pròxim dia 15 de desembre!!!

12h OFRENA FLORAL a l’Avinguda de Catalunya de L’Hospitalet (Metro Torrassa L1)

19H. CONCENTRACIÓ Plaça Universitat ( Barcelona)Fuente: Cgtbarcelona.org