January 27, 2022
De parte de CGT Barcelona
217 puntos de vista

Recuperem els nostres drets, ja n鈥檋i ha prou de concessions a la patronal.

La CGT de Barcelona, a l鈥檌gual que a la resta de l鈥橢stat, ens concentrarem dijous 3 de febrer davant la subdelegaci贸 del govern a Barcelona (Carrer Mallorca 278 amb Roger de Ll煤ria) per manifestar el nostre rebuig a la possible aprovaci贸 de l鈥檃cord de 鈥渄erogaci贸鈥 de la No (Reforma Laboral).

L鈥檃cord del Govern amb la patronal i les c煤pules de CCOO i UGT 茅s una nova tra茂ci贸 a la classe treballadora per part del govern m茅s 鈥減rogressista鈥 del pa铆s i els sindicats del r猫gim. M茅s enll脿 de la propaganda, el cert 茅s que el Govern incompleix les seves promeses i s鈥檕blida del seu comprom铆s de derogar la reforma laboral del Partit Popular. Aquesta nova reforma legitima i refor莽a els pilars centrals de les reformes laborals imposades pel PSOE de Zapatero primer i Mariano Rajoy despr茅s.

Lluny de millorar la qualitat de vida de les persones treballadores, les reformes laborals han 芦cargolat禄 un mercat laboral basat en la subcontractaci贸, l鈥檈speculaci贸 i la temporalitat. El treball estable 茅s ja gaireb茅 una quimera i, lluny d鈥檃cabar amb l鈥檃tur, l鈥檈stabilitat laboral s鈥檋a transmutat en per铆odes continus de intermit猫ncia.

Aquesta No Reforma Laboral no representa cap millora per al conjunt de la classe treballadora. Amb aquest acord:

  • No es recuperen les indemnitzacions per acomiadament ni els salaris de tramitaci贸,
  • No es recupera l鈥檃utoritzaci贸 administrativa dels acomiadaments col路lectius (ERO),
  • Es mant茅 la flexibilitat per als acomiadaments objectius,
  • No es recupera la prioritat del conveni sectorial sobre el d鈥檈mpresa, excepte en la q眉esti贸 salarial. Es recupera parcialment la ultraactivitat dels convenis, per貌 aix貌 no implica mantenir el poder adquisitiu de la majoria de la classe treballadora, perqu猫 ara per ara nom茅s el 14% de les persones treballadores estan incloses en convenis amb cl脿usula de revisi贸 salarial de l鈥橧PC, a difer猫ncia de l鈥檃ny 2008, on  n鈥檋i havia un 70% de les persones assalariades. Aquesta 芦no reforma禄
  • Continua permetent que l鈥檈mpresa pugui efectuar unilateralment modificacions substancials de les condicions laborals
  • No, no, no鈥

Es tracta d鈥檜na il路lusi贸 considerar que 茅s possible millorar les condicions laborals permetent que la patronal tingui dret a veto en la legislaci贸 laboral. El fam贸s 芦consens social禄 significa renunciar a establir una legislaci贸 clarament favorable cap a la classe treballadora. En un context de crisis econ貌mica i ecol貌gica com l鈥檃ctual, impulsar una legislaci贸 valenta a favor de la classe treballadora i que redueixi el poder empresarial, 茅s el m铆nim que podem exigir a un govern que s鈥檃utoanomena progressista.

Contra la precarietat laboral i l鈥檃tur.
Derogaci贸 Real de les Reformes Laborals Ja!!!

Barcelona a 27 de gener de 2021

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2022/01/20220127-Concentracio-CGT-Barcelona-3-febrer-No-derogacio-reformes-laborals.pdfFuente: Cgtbarcelona.org