November 26, 2020
De parte de CGT CEB-IMEB Educacio
423 puntos de vista
A l鈥檃ssemblea d鈥檈ducadores de bressol que ha tingut lloc avui 13 d鈥檕ctubre, les treballadores han trasm茅s la sensaci贸 d鈥檃gobi per les dificultats de fer vaga. A part dels serveis m铆nims abusius establerts pel Departament de Treball (als quals CGT denunciarem via judicial), les educadores es veuen sotmeses a un xantatge emocional. En algunes escoles no es pot oferir el servei si hi ha diverses persones que volen fer la vaga. L鈥橧MEB ha ofert la soluci贸 que nom茅s entri a l鈥檃ula persones de suport educatiu, cosa que no 茅s legal perqu猫 han d鈥檈star acompanyades. Per貌 d鈥檃questa manera, la persona de suport ha de fer de 9:00 a 17:00 sense sortir de l鈥檃ula per a res ni poder dinar. 
Aix铆 les educadores es veuen presionades a no fer la vaga per no fer patir les companyes de suport. 
Davant d鈥檃questa situaci贸, l鈥櫭簄ica opci贸 que veiem, ja que no es poden trencar per un dia els grups bombolla, 茅s tancar grups i que l鈥檈scola avisi a les fam铆lies que no podran atendre als seus infants el dia de la vaga. 
En el cas que es desconegui el n煤mero d鈥檈ducadores que far脿 vaga, des de l’escola s鈥檋auria d鈥檃visar les fam铆lies que no es podr脿 garantir el servei ni el manteniment dels grups bombolla. D鈥檃ltra banda, tamb茅 s鈥檋auria d鈥檃visar a les referents de la situaci贸. 
Recordatori: cap treballadora est脿 obligada a comunicar si far脿 o no vaga abans d’aquesta. 
Accions/ propostes de mobilitzaci贸 
  • Concentraci贸 dijous 15 a les 11:00 a pla莽a Sant Jaume es tornar脿 a llegir la carta oberta. Portar samarreta groga perqu猫 se鈥檔s distingeixi dels metges que es concentraran el mateix dia.
  • S鈥檋avia parlat amb anterioritat de la possibilitat de fer una concentraci贸 de bressol a banda, per貌 el problema 茅s que no hi ha temps d鈥檌nformar de la concentraci贸 ni per dem脿 ni per dijous. Es convocar脿 una concentraci贸 despr茅s de la vaga (s鈥檋a d鈥檃visar amb 10 dies d鈥檃ntelaci贸 m铆nim). CGT es posar脿 en contacte amb la resta de sindicats i Bressol Indignades per convocar la concentraci贸.
  • Us animem a fer propostes d’accions per tenir un full de ruta de mobilitzacions. 
CGT CEB-IMEBFuente: Cgtcebimeb.blogspot.com