December 10, 2020
De parte de CGT CEB-IMEB Educacio
1,980 puntos de vista

1. Aprovaci贸 acta anterior 

Ens han enviat l鈥檃cta del dia 10 de juliol, que aprovem un脿nimement. Demanem acta del 22 de setembre, que va ser la 煤lltima reuni贸 del comit猫 de salut laboral. Ens diuen que informaran al Miquel Garcia, que 茅s qui va agafar acta. 

2. Accidentabilitat laboral del per铆ode gener-octubre 2020

Ens envien els accidents laborals del gener a l鈥檕ctubre. 脭bviament han disminu茂t d’en莽脿 el confinament. 

3. Informaci贸 d鈥檃ctuacions en mat猫ria de PRL

– Reuni贸 coordinadors prevenci贸 riscos laborals. No es far脿 reuni贸 per logistica at猫s que son m茅s de 300 centres i no es pot fer telem脿ticament. Estan preparant un power point. Posaran el contacte dels sindicats. Si els centres volen un assessorament, poden contactar i aniran al centre directament. 

La part social pregunta si es far脿 alguna formaci贸. El personal PAS no ha pogut fer la formaci贸 COVID del Departament per problemes d鈥檃cc茅s. Tot el personal dels centres educatius ha d鈥檈star donat d鈥檃lta al GUAC, est脿 havent-hi problemes i estan fent protocol. 

– Situaci贸 actual vulnerabilitat personal treballador 

626 persones van omplir el q眉estionari de vulnerabilitat, 110 han sigut declarades no vulnerables, 28 no han respost el segon formulari. No ho han tornat a solicitar perqu猫 entenen que les persones no volen comunicar m茅s dades. 

Hi ha 163 persones amb grau 1 de vulnerabilitat

Hi ha 83 persones amb grau 3 de vulnerabilitat

Hi ha 4 persones amb grau 4 de vulnerabilitat

Hi ha 129 persones de m茅s de 60 anys 

Hi ha 8 embarassades, 4 de baixa, 1 acceptada per l鈥橲GAM i 3 amb adaptaci贸. 

La CGT comenta que hi ha personal vulnerable que no s鈥檋a sentit ben at猫s pel sistema de prevenci贸 i finalment els han donat una baixa a trav茅s del CAP per ansietat.

L鈥檃dmin comenta que si tenen alguna q眉esti贸 que es posin en contacte amb prevenci贸. Per貌 no es faran noves avaluacions si no s鈥檃porta informaci贸 nova. 

– Situaci贸 actual sobre el lliurament del material seguretat als centres Educatius Disponible al web del CEB:

https://www.edubcn.cat/rcs_gene/extra/00_covid/lliurament_material_EPI_20201009.pdf 

Pel que fa al lliurament de ffp2, quan hi ha una persona que es declara vulnerable, s鈥檃fegeixen les mascaretes i triguen a arribar per q眉esti贸 de log铆stica, es planteja si alg煤 del centre les podria anar a buscar. 

La part social fem refer猫ncia a les mascaretes reutilitzables, no s贸n fiables perqu猫 a la primera rentada es fan malb茅. Tornem a  demanar mascaretes FFP2 per tothom. Tamb茅 hi ha queixes del personal PAS, en alguns centres els diuen que nom茅s s贸n per docents. Tamb茅 demanem que les pantalles facials siguin tamb茅 per tothom. 

ADMIN: sobre les mascaretes reutilitzables ens demanen enviar email sobre la situaci贸 i ho traslladaran al Departament. Sobre mascaretes FFP2 nom茅s s贸n per personal vulnerable at猫s que estem classificats com nivell 1 de risc en el lloc de treball i Salut no les considera necess脿ries per tot el personal. Les persones vulnerables que necessiti mascaretes i no les tingui les ha de demanar.

Sobre alguns centres que neguen mascaretes al personal PAS faran un correu. 

Les pantalles facials, es proporcionen per personal que pot estar exposat a esquitxaments. Per la feina d鈥檜n conserge en principi no seria necessari. Es pot fer la sol路licitud i si hi ha stock s鈥檈nviarien, cal justificar-ho. 

-A una escola van haver de comprar 4 term貌metres, poden enviar la factura? 

ADMIN: es traslladar脿 la petici贸 al Miquel Garcia

-Respecte el gel hidroalcoh貌lic, sembla que no s鈥檈st脿 tenint en compte el n煤mero d鈥檃lumnes i on n鈥檋i ha molts la direcci贸 ha d鈥檈star demanant m茅s gel constantment.

ADMIN: creu que est脿 previst segons n煤mero d鈥檃lumnes. S鈥檋o apunten per貌 per q眉estions de distribuci贸 i log铆stica hauran de continuar fent petici贸 quan s鈥檃cabi el gel at猫s que no tenen previsi贸 de com i quan arribar脿 el gel de manera sistematitzada. 

-Preguntem sobre les mascaretes transparents per personal i alumnat amb difucultats auditives. Pel que fa al personal docent amb problemes auditius, s鈥檋aurien de proporcionar mascaretes transparents a l鈥檃lumnat per a que la docent pugui entendrel’s. 

ADMIN: sobre mascaretes transparents els arriba informaci贸 en contagotes del Departament. Hi ha un llistat de persones que les van solicitar. Ahir els van dir que l鈥檈mpresa en fa 8000 diaries, no tenen capacitat per m茅s. Primer s鈥檈nviaran  als CREDA, i despr茅s altra alumnat i professorat que ho hagi solicitat. Est脿 anant lent. Diuen que a finals de mes es rebrien. Estan arribant peticions per infantil, s鈥檋a de fer arribar al Departament. 

Tornem a recalcar que no entenem perqu猫 al professorat i a tots els professionals no se鈥檒s fa PCR. 

ADMIN: ho estableix Salut. Es fan PCR a contactes estrets, i Salut determina quins s贸n els contactes estrets. 

Ens passen les dades COVID en centres a dia d鈥檃vui. 

4. Torn obert de paraules

– Al marge de la COVID, sembla que hi ha q眉estions que s鈥檈stan deixant de banda, com per exemple la situaci贸 de risc psicosocial que s鈥檈st脿 donant a un centre. Les treballadores han escrit correu a la doctora Robert i a prevenci贸 de riscos per貌 no han rebut cap resposta. 

ADMIN: els correus a la doctora Robert no arriben perqu猫 est脿 de baixa. Han d鈥檈nviar els correus a rhriscoslaborals.ceb@gencat.cat . Des del CEB s鈥檈st脿 tractant aquest tema, per貌 no es far脿 una avaluaci贸 de riscos psicosocials perqu猫 ja saben el que est脿 passant, el que s鈥檋a de fer 茅s actuar, per貌 que es posin en contacte amb nosaltres. 

Respecte la baixa de la doctora Robert s鈥檈st脿 buscant substitut per貌 no el troben (hi ha la oferta de treball penjada). S鈥檋a contactat l鈥檈mpresa Prevencontrol i 茅s la doctora Rosa Franquesa juntament amb la Susana Robles qui estan fent les tasques de prevenci贸.

-Ventilaci贸 i temperatures. La part social ha enviat un estudi respecte la ventilaci贸 de les aules i sembla que no es compleixen els requisits sanitaris. Demanem que hi hagi ventilaci贸 mec脿nica controlada als centres educatius. A m茅s tamb茅 s鈥檈stan incomplint el l铆mit de temperatures. 

ADMIN: el Departament 茅s coneixedor de l鈥檈studi  i l鈥檈stan revisant. El Departament ha demanat a cada territori que es facin mesures. Des del CEB miraran de fer-ho la setmana vinent per貌 茅s molt precipitat. Ho faran en dos centres, un d鈥檈lls municipal. S鈥檋an de decidir quins centres i ens convocaran pel centre municipal. 

-Hi ha alguna informaci贸 sobre qui practicar脿 els tests d鈥檃ntigens a l鈥檃lumnat. La part social ens oposem a que el personal docent hagin de fer els tests. 

ADMIN: No tenen infomaci贸. De moment s鈥檋a aturat. 

Adjuntem els documents: 

revisions i aclariments de la gesti贸 de casos COVID  

Esquerda sobre Salut Laboral 
Fuente: Cgtcebimeb.blogspot.com