November 15, 2020
De parte de CGT CEB-IMEB Educacio
1,579 puntos de vista

Avui ens hem reunit el grup de treball de l鈥橧MEB amb un 煤nic punt a l鈥檕rdre del dia: Proc茅s Oferta P煤blica categoria Educadora Bressol.

L鈥橧MEB ens informa sobre els resultats de l鈥檌nforme jur铆dic que fa tants mesos que esperem: segons ens expliquen la creaci贸 del grup B funcionarial queda reservada a les administracions estatal o auton貌mica, i no es pot crear en l鈥櫭爉bit municipal. Ens expliquen que ens enviaran l鈥檌nforme despr茅s de la reuni贸 (en el moment de la publicaci贸 d鈥檃questa entrada encara l鈥檈sperem).

Des de la CGT preguntem per qu猫 no se鈥檔s ha enviat l鈥檌nforme abans, ja que l鈥檋em reclamat en nombroses ocasions (avui ens diuen que fa mesos que est脿 fet), ja que haur铆em guanyat temps fent l鈥檈studi per part de les nostres advocades pr猫viament a la reuni贸. La justificaci贸 que se鈥檔s d贸na per part de l鈥橧MEB no ens acaba de conv猫ncer.

El plantejament de l鈥檃dministraci贸 茅s d鈥檜na convocat貌ria de places parcial, no total. La seva proposta 茅s convocar pr貌ximament una part de les places nom茅s de la categoria C1, per貌 controlant que les treballadores amb una titulaci贸 superior no s鈥檋i puguin presentar (aquestes places A2 serien convocades m茅s endavant).

Justifiquen aquesta decisi贸 perqu猫 creuen que 茅s el m茅s garantista (鈥渆vita que persones que tenen una major titulaci贸, que podrien accedir a la categoria actual que 茅s l鈥橝2, tinguin la doble oportunitat de presentar-se i hipotecar places de persones que podrien anar 煤nicament al C1鈥), i expliquen que no es poden convocar dues categories alhora, segons la llei.

D鈥檈ntrada  a la CGT aquesta proposta ens sembla un desgavell i pensem que aix貌 茅s tapar forats obrint-ne d鈥檃ltres. No entenem que aquesta sigui la proposta inicial de l鈥橧MEB, pensant en el benestar de totes les treballadores.

Lligat amb l鈥檃specte anterior i recordant que el decret de funcionament de les escoles bressol obliga que hi hagi un percentatge m铆nim de mestres a les escoles, l鈥橧MEB informa que s鈥檋aur脿 d鈥檈stablir una operativa diferent de la borsa per garantir-ho. 

La CGT podrem participar en la modificaci贸 del funcionament de la borsa. Ens asseguren que, tot i no haver signat el conveni, hi podrem participar.

La reuni贸 acaba amb el comprom铆s per part de l鈥橧MEB de l鈥檈laboraci贸 d鈥檜n full de ruta amb l鈥檈studi de formaci贸, edats, etc. de les interines educadores, l鈥檌mpacte a la borsa de treball, una proposta de calendari de la convocat貌ria, etc. Diuen que aix貌 es far脿 per a fer arribar a bon port la convocat貌ria. No ens asseguren que ens facin arribar aquest esborrany amb anterioritat a la pr貌xima reuni贸 (鈥渉o anirem compartint tret que vegem que requereixi molta explicaci贸鈥). Tamb茅 asseguren que es donaria un any de marge des de la convocat貌ria fins a la realitzaci贸 de les proves, per a donar temps per a estudiar.

Alguns sindicats hem insistit que, en cas d鈥檜na hipot猫tica modificaci贸 de categoria, es respecti l鈥檌mport salarial (tant sou com complements o antiguitat). L鈥橧MEB ens informa que ja hi estan treballant i que a la pr貌xima reuni贸 miraran de presentar-nos la seva proposta.

De nou ens hem tornat a trobar amb una administraci贸 que no ens facilita els documents de treball pr猫viament a les reunions, per a poder estudiar-los amb calma i consultar les treballadores. Aix铆, aquesta reuni贸 ha estat principalment informativa per part de l鈥檃dministraci贸 i no l鈥檈tiquetar铆em com a reuni贸 de grup de treball. Esperem que, tot i que no s鈥檋a comprom猫s a enviar-nos els esborranys pr猫viament a la pr貌xima reuni贸, finalment ho facin i puguem treballar adequadament.

L鈥檃dministraci贸 ressalta les dades insostenibles d鈥檌nterinitat a les escoles bressol de l鈥橝juntament de BCN: el 70% de la plantilla actual. S鈥檃voca gran part de la pressi贸 generada per aquest fet sobre el grup de treball, per a donar una resposta r脿pida a aquesta situaci贸 a trav茅s de la convocat貌ria d鈥檕posicions proposada.

No ens deixem enganyar: que s鈥檋agi arribat a aquest 70% d鈥檌nterinitat a aquest sector 茅s responsabilitat i conseq眉猫ncia de les decisions de l鈥橧MEB i de l鈥橝juntament de BCN. S铆, sabem que tothom estem patint les conseq眉猫ncies de la pand猫mia, per貌 tot aix貌 ve de molt abans. Ni en som tant responsables la part social ni han de patir les conseq眉猫ncies les treballadores.

La reuni贸 ha tingut una durada de poc m茅s de mitja hora. Ens emplacen a una nova reuni贸 d鈥檃qu铆 a un mes aproximadament.

Tan bon punt disposem del dictamen jur铆dic, l鈥檈studiarem a fons i us convocarem a una assemblea per a traslladar-vos la informaci贸 i recollir les vostres demandes, de cara a preparar la pr貌xima reuni贸 amb l鈥檃dministraci贸.

Des de la CGT CEB-IMEB reiterem, de nou, el nostre desig d’estabilitzaci贸 del personal educador d鈥檈scoles bressol mitjan莽ant un sistema just i que no deixi companyes fora del sistema i que mantingui els drets laborals actuals. Per nosaltres est脿 clar que aquesta hipot猫tica convocat貌ria d鈥檕posicions no 茅s el cam铆 correcte.

CGT CEB-IMEB
Fuente: Cgtcebimeb.blogspot.com