September 22, 2021
De parte de La Haine
360 puntos de vista


22/09/2021 :: Nacionales PP.Catalans
x Alerta Solid脿ria
A Tarragona, una de les nombroses causes obertes contra manifestacions independentistes, se centra en els fets de la Vaga General del 21 de febrer de 2019

Arxivament parcial: 3 independentistes fora de les investigacions judicials per la Vaga General del 21F

A Tarragona, una de les nombroses causes obertes contra manifestacions independentistes, se centra en els fets de la Vaga General del 21 de febrer de 2019. Convocada per la Intersindical-CSC en contra de la repressi贸 pol铆tica i per les llibertats i els drets fonamentals, tingu茅 un fort seguiment al Camp, com relaten els nombrosos atestats policials que, una vegada m茅s, s鈥檈sforcen a identificar pel broc gros a aquells militants independentistes m茅s actius i coneguts.

Ara, dos anys i mig m茅s tard, tres companys, la Sara, l鈥橝rnau i l鈥橝leix, queden fora de les investigacions tot i que, la fiscalia, encara 茅s a temps d鈥檕posar-s鈥檋i.

En la breu interlocut貌ria on es decreta l鈥檃rxivament, el jutge Vicente Jos茅 Mart铆nez Pardo, magistrat del Jutjat d鈥橧nstrucci贸 n煤m. 3 de Tarragona apunta que les imatges aportades on s鈥檋auria identificat a la Sara i l鈥橝leix 芦son confusas y desenfocadas y no permiten la identificaci贸n ni la autoria de los hechos investigados禄. En refer猫ncia a l鈥橝rnau, el jutge exposa que 芦no existe m谩s que una leve descripci贸n como una persona que intenta atravesar la linea policial, per貌 no hay im谩genes de su intervenci贸n, salvo la presencia de la misma en la manifestaci贸n禄. El jutge considera que no es pot processar aquests 3 independentistes, pels relats policials imprecisos i gens fonamentats. S鈥檈ntreveu aqu铆 la intencionalitat criminalitzadora per part dels agents dels Mossos d鈥橢squadra que miren d鈥檌ncrementar la llista de persones a sotmetre als procediments judicials, sense base i tirant de la llista dels activistes m茅s coneguts.

Ahir vam poder con猫ixer l鈥檃rxivament de la causa seguida al JI 6 de Tarragona, pels fets del 21 de desembre de 2018, on hi havia com a persona investigada l鈥橝rnau, qui avui coneix l鈥檃rxivament d鈥檃questa altra procediment.

Malauradament per貌, la pilota 茅s ara a la teulada de la fiscalia qui pot rec贸rrer aquest arxivament i, alhora, concretar les acusacions contra els altres tres activistes que romanen com investigats en aquesta causa.

Amb alegria continguda pel reconeixement de qu猫 ha estat un nou escarni judicial sense cap m茅s base que la intencionalitat darrera de la repressi贸 pol铆tica pura i dura, i amb el comprom铆s de fer costat a les companyes encara encausades, seguirem alerta les properes passes del procediment i animem a la societat tarragonina a sumar-se a les convocat貌ries solid脿ries que ben aviat concretarem.

Tarragona, endavant!

A Tarragona, Pa茂sos Catalans, 21 de setembre de 2021
Fuente: Ppcc.lahaine.org