March 15, 2021
De parte de Nodo50
402 puntos de vista


Al voltant del Dia de la Dona Treballadora, la ciutat valenciana de Gandia ha patit dos atacs: un mural de commemoraci贸 a tres feministes ha aparegut amb pintades, incloent-hi esv脿stiques, i han arrancat el cartells d鈥檜na exposici贸 amb motiu del 8-M.

El Mapa de la Censura tamb茅 recull les dificultats per fer fotos i v铆deos durant la manifestaci贸 nocturna feminista a Barcelona el 7 de mar莽, la den煤ncia contra el diari El Jard铆 i la possibilitat d鈥檜n ERO a la cadena Ser.

Ataquen un mural feminista

Censura d鈥檈xpressions art铆stiques i acad猫miques

Gandia, 05-03-2021. Els rostres de Simone de Beauvoir, Mar铆a Zambrano i Violeta Parra al mural feminista del carrer de l鈥橝bat Sola de Gandia han aparegut amb esv脿stiques i pintades de 鈥減uta鈥 i 鈥渇emin鈥. L鈥檃ny passat tamb茅 va rebre pintades els dies previs a la celebraci贸 del 8-M.

Ataquen un mural feminista de Gandia a pocs dies del 8M (脌 Punt)

Trenquen els cartells d鈥檜na exposici贸 feminista

Censura d鈥檈xpressions art铆stiques i acad猫miques

Gandia, 05-03-2021. El regidor delegat de Cultura de Gandia Nahuel Gonz谩lez ha denunciat a trav茅s de les xarxes socials que han trencat i arrencat els cartells que anuncien, expliquen i complementen l鈥檈xposici贸 鈥淒onart鈥 amb motiu del 8-M a la Casa de la Cultura de Gandia. 鈥淣o s贸n atacs a茂llats, 茅s la mostra clara que hi ha gent que no vol una societat igualit脿ria. Per貌 s贸n una minoria禄, ha subratllat el regidor.

Estripen els cartells de l鈥檈xposici贸 pel Dia de la Dona a Gandia (Levante, en castell脿)

Rebutgen les fotografies a la manifestaci贸 feminista nocturna

Amenaces, intimidacions i obstaculitzacions

Barcelona, 07-03-2021. Des de les Jornades d鈥檃cci贸 feminista i aut貌noma 鈥淪e va a armar la gorda鈥 distribueixen un fullet贸 que es titula 鈥淎paga la c谩mara鈥, en qu猫 exposen el seu rebuig a ser fotografiades i gravades en la manifestaci贸. Argumenten que la policia utilitza les imatges gravades durant les manifestacions que es publiquen a la premsa o a internet per a investigar-les i intentar inculpar-les d鈥檃lgun delicte. Segons El Pa铆s, un grup de manifestants han posat 鈥渢raves鈥 al treball dels periodistes i 鈥渉an amena莽at alguns c脿meres de televisi贸鈥.

Una manifestaci贸 feminista a Barcelona acaba amb destrosses en alguns negocis (El Pa铆s, en castell脿)

Prisa planteja un altre ERO a la Ser

Acomiadaments i precarietat

Estat espanyol, 09-03-2021. En el marc d鈥檜n pla de reducci贸 de despeses a l鈥檈missora de r脿dio Ser, Prisa estudia presentar un Expedient de Regulaci贸 d鈥橭cupaci贸 (ERO) que afectaria m茅s d鈥檜n centenar de treballadors. Alhora, preveu executar un pla de reducci贸 de despeses fixes de 30 milions per al 2021, que inclouria retallades salarials, sortides pactades i congelaci贸 d鈥檃portacions al fons de pensions.

Prisa presentar脿 un ERE a la Cadena Ser que afectar脿 m茅s de 100 treballadors (El Espa帽ol, en castell脿)

Una immobili脿ria denuncia el diari 鈥楨l Jard铆鈥

Den煤ncies, procediments i resolucions judicials

Barcelona, 09-03-2021. L鈥檈mpresa de pisos tur铆stics My Space Barcelona ha demandat el diari dels barris de Sant Gervasi i Sarri脿 per un article, publicat el mes d鈥檃gost, sobre els problemes de soroll que els immobles causaven als ve茂ns dels carrers Ravella, Prats de Moll贸, Modolell, Camp i Vallmajor. La periodista Carme Rocamora ha explicat que My Space Barcelona els reclama 12.000 euros.
Fuente: Media.cat