November 11, 2020
De parte de Llibertat Amadeu Casellas
105 puntos de vista


El GSA formem part d鈥檃questa campanya en la que s鈥檈xigeix unes mesures m铆nimes dintre dels murs, ja que es vulneren els pocs drets que tenen els presxs amb l鈥檈xcusa del covid-19

Es reclamen els seg眉ents punts:

1锔忊儯 Cal garantir les comunicacions de la poblaci贸 penitenciaria amb les seves fam铆lies i persones properes:

馃敶 A trav茅s dels locutoris.

馃敶 Mitjan莽ant videotrucades.

馃敶 Amb justificants de mobilitat per incloure els despla莽aments com a excepci贸 al confinament perimetral.

2锔忊儯 Facilitar la possibilitat de fer trucades pot esdevenir un mecanisme efectiu per garantir la relaci贸 amb l鈥檈xterior. Instem al Departament de Just铆cia: 

馃敶 A que s鈥檈stableixi la gratu茂tat de 5 trucades setmanals per totes les persones preses.

馃敶 Ampliar l鈥檋orari de les cabines. 

3锔忊儯 Tenint en compte que a l鈥檃ctualitat hi ha alguns m貌duls confinats i interns i internes en quarentena, cal garantir que aquestes persones es troben en condicions dignes i se鈥檒s respecten els seus drets. 

馃敶 Amb l鈥檃cc茅s regular a les dutxes.

馃敶 Amb l鈥檃cc茅s al pati.

4锔忊儯Per tal de prevenir l鈥檈ntrada de la Covid-19 a les presons, cal aplicar mesures d鈥檋igiene corresponents: 煤s mascaretes i gel per totes les persones preses, funcionaris, treballadors CIRE i personal penitenciari. Aix铆 com garantir la higiene dels diferents espais de comunicaci贸.

5锔忊儯 Per tal de garantir l鈥檃cc茅s a la informaci贸 sobre la situaci贸 a les presons, imprescindible per raons de transpar猫ncia i dignitat amb les familiars i persones properes dels interns i internes, cal que s鈥檈stableixi un canal d鈥檌nformaci贸 permanent sobre la situaci贸 a les presons.

6锔忊儯 Tenint present que els contagis a les presons van en augment, s贸n necess脿ries mesures tendents a la reducci贸 de la poblaci贸 reclusa, com ho s贸n l鈥檃plicaci贸 de tercers graus o d鈥檃ltres mesures per a assegurar el refor莽 del compliment de la condemna en llibertat o semillibertat.
Fuente: Llibertatamadeu.org