October 13, 2020
De parte de CGT Catalunya
223 puntos de vista


PERQU脠 NO ENS UNIM A LA VAGA CONVOCADA PER METGES DE CATALUNYA?

La Secci贸 Sindical de CGT-Atenci贸 Prim脿ria a Barcelona som conscients de la necessitat de mobilitzacions i les ganes reivindicatives de totes les treballadores del col路lectiu de sanitat existeix.

Si abans de la pand猫mia les condicions laborals ja eren millorables, la crisis sanit脿ria ha empitjorat fins a l铆mits inaguantables el nostre dia a dia laboral. Per aix貌, des del darrer mes d鈥檃bril estem fent assemblees, reunions, trobades i actes per recopilar les necessitats de totes les categories professionals i coordinar-nos les diferents seccions sindicals de Catalunya.

1.- SOM UN EQUIP.

Si alguna cosa ha demostrat la pand猫mia 茅s que l鈥橝tenci贸 Prim脿ria 茅s un equip. Durant el darrer hivern, totes les treballadores de totes les categories hem treballat colze a colze, compartint el risc de contagiar-nos a la feina i donant-ho tot per a seguir atenent a la poblaci贸. Totes les persones que treballem als Equips d鈥橝tenci贸 Prim脿ria hem hagut d鈥檃daptar-nos i desenvolupar molt铆ssimes tasques que fins ara no desenvolup脿vem.

La compensaci贸 econ貌mica que ens han assignat 鈥渆n agra茂ment鈥 a la feina desenvolupada durant la pand猫mia (la CORONAPAGA) ha estat absolutament desigual i injusta, evidenciant un sistema classista que no es correspon al grau d鈥檌mplicaci贸 i comprom铆s professional que hem demostrat totes i cadascuna de les persones que treballem a dins dels EAPs, independentment de la seva categoria professional.

La sobrec脿rrega que suportat totes les professionals, aix铆 com la gesti贸 que estem fent de les incerteses del moment, ens fa creure que les reclamacions que hem de fer arribar a les administracions han de ser comunes i compartides.

脡s per aix貌 que creiem necess脿ria una vaga conjunta que ens benefici茂 a totes i no sols a un determinat col路lectiu.

2.- LA VAGA DEL 2018.

Tothom recorda la vaga de d鈥檜na setmana dels EAPs del 2018. Nosaltres no podem oblidar moltes coses que van passar:

Tot i que la vaga va ser convocada pel sindicat Metges de Catalunya i la CGT, ni des del Departament de Salut ni des de les companyes de Metges de Catalunya es va fer cap esfor莽 per arribar a un acord que benefici茅s a totes les treballadores. Les demandes que feia CGT, en representaci贸 d鈥檃lguns dels moviments en defensa de l鈥橝tenci贸 Prim脿ria com 鈥淩ebel路li贸 Atenci贸 Prim脿ria鈥 van ser totalment ignorades, tot i els nostre esfor莽os per dialogar.

El sindicat Metges de Catalunya va desconvocar la vaga el dijous, un cop assolit un acord que suposava principal i 煤nicament millores pel col路lectiu m猫dic. El nostre sindicat va continuar la vaga fins divendres perqu猫 veiem clar que nom茅s beneficiava a un col路lectiu i incl煤s perjudicava a altres.

M茅s d鈥檜na any despr猫s hem comprovat que no ens vam equivocar. De fet els acords, ni tan sols han millorat les condicions laborals del col路lectiu m猫dic.

3.- Crisi sanit脿ria i crisi social.

L鈥檈merg猫ncia que va comen莽ar a ser sanit脿ria al mar莽 ha acabat transformada en una crisis social. Nosaltres entenem la salut com un concepte global m茅s enll脿 del sanitari. L鈥 habitatge, la feina, el clima, l鈥檃liment… tenen un concepte global molt important en el nostre benestar. Per aix貌 la CGT de Catalunya debatrem el 10 i 11 d鈥檕ctubre sortides a la crisis, perqu猫 el capitalisme ens fa emmalaltir tant o m茅s que el virus.

4.- Unides, m茅s fortes.

La nostra secci贸 ha participat activament a les plataformes que reivindiquen la millora de la Sanitat P煤blica, hem teixit aliances amb sectors que juguen un paper molt important en la salut de la poblaci贸 per貌 que no son considerades treballadores d鈥橝tenci贸 Prim脿ria com les treballadores familiars, el transport sanitari o dels SAD (Servei d鈥橝tenci贸 Domicili脿ria) i altres sindicats combatius.

En tot aquest temps no hem vist des del sindicat Metges de Catalunya la intenci贸 de participar en cap acte reivindicatiu ni de coordinar-se amb altres moviments de defensa de l鈥橝tenci贸 Prim脿ria.

Per tots aquest motius seguirem endavant amb la nostra lluita de classe, participant en les plataformes en defensa de la Sanitat P煤blica i treballarem per poder convocar una vaga que ens benefici茂 a totes.

Secci贸 Sindical Atenci贸 Prim脿ria Barcelona
Fuente: Cgtcatalunya.cat