January 27, 2021
De parte de CGT Pais Valencia I Murcia
1,026 puntos de vista


  • El sindicat llibertari cr铆tica que es denegue l鈥橧ngr茅s M铆nim Vital (IMV) en funci贸 dels ingressos de 2019 quan l鈥檃jut havia sorgit per paliar la crisi econ貌mica generada en 2020 a partir de la pand猫mia del COVID-19.
  • L鈥檕rganitzaci贸 anarconsindicalista reclama que es tinga en compte la situaci贸 econ貌mica durant 2020 que 茅s la que est谩 afectada per la pand猫mia amb una enorme taxa de generaci贸n d鈥檃tur i situacions de precarietat.
  • CGT tamb茅 denuncia que l鈥橧MV 茅s denegat a aquells que no han solicitat anteriorment cap ajut a aquelles perones que comparteixen habitatge amb altres perqu猫 no es poden permetre res m茅s per ser considerades de la mateixa unitat familiar.

L鈥檃provaci贸 de l鈥橧ngr茅s M铆nim Vital va ser anunciada i publicitada pel govern espanyol durant molts mesos com a soluci贸 a les situcions d鈥檃tur, pobresa i precarietat massiva generades per les mesures adoptades des de mar莽 per contenir l鈥檈xtensi贸 del COVID-19. Aquesta iniciativa que va donar esperan莽a a milers de persones que, havent perdut el seu lloc de treball, almenys tenien un ingr茅s que esl permetria sobreviure. La situaci贸 actual, per貌, no podria ser m茅s decebedora. Per aix貌 des de la Confederaci贸 General del Treball de la Safor es cr铆tica que es denegue l鈥橧ngr茅s M铆nim Vital (IMV) en funci贸 dels ingressos de 2019 quan l鈥檃jut havia sorgit per paliar la crisi econ貌mica generada en 2020 durant la pand猫mia del COVID-19.

L鈥檕rganitzaci贸 anarconsindicalista reclama que es tinga en compte la situaci贸 econ貌mica que ha tingut la persona demandant durant 2020 que 茅s la que est谩 afectada per la pand猫mia amb una enorme taxa de generaci贸n d鈥檃tur i situacions de precarietat. Si es fa tenint en compte el 2019, l鈥檃jut per sentit i no ajuda a aquelles persones que s鈥檈stan quedan en situaci贸 de pobresa. GGT tamb茅 den煤ncia que l鈥橧MV 茅s denegat a aquells que no han solicitat anteriorment cap ajut a aquelles perones que comparteixen habitatge amb altres perqu猫 no 茅s podin permetre cap de bestiar m茅s per ser considerades de la mateixa unitat familiar.

Des de CGT s鈥檃ssenyala que tota Llei o Decret deixa 脿mplia interpretaci贸 i que鈥漵i hi ha realment voluntat pol铆tica d鈥檃plicar altres sup貌sits, en aquest cas la situaci贸 sobrevinguda de desocupaci贸 arran de la crisi generada pel Covid, es pot fer 鈥, afirma Cec铆lia L贸pez. 鈥淧er aix貌 exigim que es prenguen mesures pol铆tiques i legals urgents per a aprovar les sol路licituds de persones que estan en una situaci贸 de m脿xim risc d鈥檈xclusi贸 perqu猫 l鈥橧ngr茅s M铆nim鈥, indica Cecilia L贸pez de CGT-La Safor. A CGT s鈥檃tenen aquests casos i s鈥檃juda a tramitar aquestes solicituds, per aix貌 es coneix aquesta situaci贸 i coneixem casos concrets que s鈥檕fereixen en un dossier adjunt.

 
Fuente: Cgtpv.org