July 27, 2022
De parte de CGT Pais Valencia I Murcia
132 puntos de vista


La secci贸 sindical de CGT Generalitat Valenciana de Castell贸 ha sol路licitat una avaluaci贸 de les condicions de treball al servei de prevenci贸 de riscos laborals propi de la Generalitat Valenciana (INVASSAT). Aquest sindicat ha sigut coneixedor de l鈥檌ncompliment de la legislaci贸 per exposici贸 a altes temperatures del personal del conegut com a Edifici PROP, situat en l鈥橝v. Germans Bou, 47 de Castell贸, en el qual s鈥檃glutinen serveis de diferents conselleries.

Segons ha informat el personal a les delegades de CGT fa temps que estan exposades a altes temperatures. Arribant a m茅s de 30 graus en algunes zones i a determinades hores com vam poder comprovar en la visita realitzada a l鈥檈smentat centre de treball. Segons l鈥橝nnex III, RD 486/1997: 3. En els locals de treball tancats la temperatura on es facen treballs sedentaris propis d鈥檕ficines o similars estar脿 compresa entre 17 i 27 掳C. Aix铆 mateix, la Llei 31/1995, LPRL: Article 14. 2. estableix que en compliment del deure de protecci贸, l鈥檈mpresari (incloent-hi a les administracions) haur脿 de garantir la seguretat i la salut dels treballadors al seu servei en tots els aspectes relacionats amb el treball.

La casu铆stica d鈥檃quest centre de treball 茅s que a part de ser un problema estructural, pel fet que les eixides de l鈥檃ire i la il路luminaci贸 van ser instal路lades per a una ubicaci贸 diferent del personal, els motors de l鈥檃ire condicionat no funcionen correctament. Pel que sembla fa anys que estan desbaratats sense que se li haja donat una soluci贸 efectiva. Segons informen dels dos motors nom茅s funciona un.

En alguns despatxos s鈥檋an instal路lat aparells d鈥檃ire condicionat individualitzats i no estan patint les altes temperatures, casualment els ocupats per personal de jefatures en la seua majoria. Sent m茅s acusat el problema en les zones comunes i, sobretot, en les quals per la seua ubicaci贸 el sol entra de manera directa. Malgrat haver comunicat aquesta circumst脿ncia als seus superiors continuen patint el problema. I han optat per emportar-se els seus propis ventiladors davant la impossibilitat de treballar en condicions favorables, que repercuteixen en l鈥檃tenci贸 que se li dona a la ciutadania.

Des de CGT denunciem l鈥檌ncompliment de la normativa per part de l鈥檃dministraci贸 en mat猫ria de prevenci贸 de riscos laborals i exigim que tant l鈥檃dministraci贸, el INVASSAT com els Comit茅s de Seguretat i Salut actuen de manera diligent.

Tamb茅 volem denunciar que en 2019 i 2020 vam sol路licitar a l鈥橧VACE informaci贸 en relaci贸 a l鈥檃cord de 16 de desembre de 2016 del Consell, pel qual s鈥檃prova el Pla d鈥檈stalvi i efici猫ncia energ猫tica, foment de les energies renovables i l鈥檃utoconsum en els edificis, infraestructures i equipaments del sector p煤blic de la Generalitat sense haver obtingut resposta.

Considerem que l鈥檃dministraci贸 hauria de ser un exemple d鈥檈fici猫ncia energ猫tica i que tenen els deures per fer.

Per a qualsevol dubte o consulta pots posar-te en contacte amb les delegades de Generalitat Valenciana.

Protegeix-te enfront de l鈥檈str茅s t猫rmic #elcapitalimeensmata
Fuente: Cgtpv.org