March 24, 2021
De parte de La Haine
277 puntos de vista


24/03/2021 :: Nacionales PP.Catalans
x Crida LGBTI, Colors de Ponent, H2O, Voliaina, Tornem-hi, SinVergüenza i Torredembarra LGBTI
Amb el lema “defensem els drets trans”

Col·lectius LGBTI convoquen mobilitzacions contra la transfòbia i a favor de la llei trans amb el lema “defensem els drets trans”

Les organitzacions Crida LGBTI, Colors de Ponent, H2O, Voliaina, Tornem-hi, SinVergüenza i Torredembarra LGBTI han anunciat les mobilitzacions en una roda de premsa aquest dimecres 24 de març davant de la seu nacional del PSC El proper dimecres 31 de Març, diada internacional per a la visibilitat trans, hi haurà manifestacions a Barcelona, Lleida, Reus, Sort, Badalona, Manresa i Vic

El col·lectiu LGBTI denuncia la transfòbia del PSOE

Les organitzacions convocants s’han referit a la coincidència del discurs de l’extrema dreta i del PSC-PSOE. La portaveu, Àuria Soriano, ha denunciat “la campanya d’odi transfòbica que el PSC i altres partits estan duent a terme contra nosaltres, les persones trans, i contra els nostres drets”. Més concretament, ha afirmat, “durant els darrers mesos hem vist com el col·lectiu trans ha patit tota una campanya mediàtica i política d’assetjament, injúries i fal·làcies per part de diversos sectors polítics, tant de l’extrema dreta com de suposades esquerres”.

S’ha referit, igualment, als posicionaments transfòbics de la vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo, la diputada del PSC Gemma Lienas, o la regidora a la Paeria de Lleida Cristina Moron, i ha exigit que el PSOE aixequi el veto a la llei trans impulsada pel moviment.

Mobilitzacions arreu del país per la llei trans i un pla de rescat social

Les set organitzacions LGBTI han anunciat la convocatòria de manifestacions a diversos punts del país amb cinc reinvidicacions adreçades tant al govern espanyol del PSOE i Podemos com al proper govern de la Generalitat. Destaquen l’aprovació immediata de la llei trans estatal; el blindatge del dret a l’habitatge digne i assequible mitjançant la regulació del lloguer i l’ampliació del parc públic; l’articulació d’una renda bàsica universal per a tota la ciutadania per combatre la precarietat; el desplegament del servei Trànsit a tot el territori català; i dotar la llei 11/2014 contra l’LGBTI-fòbia de recursos econòmics i d’un règim sancionador.

La portaveu, Àuria Soriano, ha exigit “una llei que no ens faci esperar dos anys per tal d’acceptar-nos, que no ens faci declarar-nos malalts per tal d’accedir als nostres drets”. De la mateixa manera, ha insistit que “el moment d’augment d’agressions requereix mesures contundents per acabar amb l’LGBTI-fòbia” i que “cal deixar de ser un col·lectiu precaritzat i tenir accés a una vida digna”.
Fuente: Ppcc.lahaine.org