December 1, 2020
De parte de CGT CEB-IMEB Educacio
1,198 puntos de vista

L’administraci贸 proposa un sol tipus d’oposici贸 a categoria C1 per tothom

Des de la CGT volem que les treballadores de bressol s’estabilitzin, per貌 amb les condicions m茅s dignes i, a la vegada, proporcionals a la seva feina. Per tant seguim amb la nostra proposta inicial, seguint els acords de les assemblees de treballadores del curs passat, que l’ajuntament i els sindicats treballin de la m脿 perqu猫 a qui pertoqui desenvolupi la categoria B funcionarial.
Des de CGT tenim molt clar que no acceptem les oposicions a C1. Perqu猫 no ens correspon i, a m茅s a m茅s, perqu猫 pensem que des de la vessant professional, social i econ貌mica tamb茅 en sortirem perjudicades at猫s que va en contra del que portem molt de temps reivindicant: que l鈥檈tapa bressol sigui reconeguda com una etapa educativa. 
A m茅s a m茅s, en cap cas s’hauria de convocar una oposici贸 que reconegui una categoria inferior a la que correspon d鈥檃cord amb les exig猫ncies de l鈥檃rticle 11 del Decret 282/2006 sobre els requisits dels centres de primer cicle d鈥檈ducaci贸 infantil. S鈥檋a de tenir en compte que la categoria C1 茅s per desenvolupar tasques d鈥檃uxiliar i la base salarial sempre ser脿 la de C1 mai la de B o A2, tot i que ofereixin complements salarials, el sou base ser脿 el d鈥檜na auxiliar.
Tampoc acceptem que la creaci贸 de la nova categoria funcionarial vagi lligada a extingir la categoria d’Educadora d’Escola Bressol emmarcada en el subgrup A2. 
A banda, la CGT tamb茅 plantejem diferents possibilitats que hauran de ser refrendades amb les treballadores:
-Fer una oposici贸 amb dos itineraris per les titulacions que determina la llei i que corresponen a les categories B i A2. 
-Concurs d’oposici贸 a categoria B per a tothom, amb possibilitat que totes les professionals amb el grau de magisteri o equivalent es puguin promocionar dins les escoles en no m茅s de dos anys.
-Respecte a les 70 persones que s’ha anomenat que tenen una titulaci贸 obsoleta que correspon al C1, l鈥檃dministraci贸 pot convalidar la seva titulaci贸 per assimilar-les a la titulaci贸 de formaci贸 professional de grau superior i aix铆 possibilitar que tamb茅 puguin participar al concurs d鈥檕posici贸 de categoria B.
-Que les educadores d’escola bressol puguin promocionar-se dins les escoles fent just铆cia a la seva professi贸 i titulaci贸.
Des de la CGT ens sentim molt decebudes i menyspreuades per l鈥檃juntament de Barcelona, que engega campanyes de m脿rqueting respecte la import脿ncia de l鈥檈ducaci贸 per una banda i la lluita contra la discriminaci贸 per motius de g猫nere per l鈥檃ltre i a la rereguardia sembla que vulgui degradar la tasca educativa d鈥檜n col路lectiu altament feminitzat. 
Per貌 el col路lectiu bressol hem treballat molt en aquesta q眉esti贸, fent assemblees, concentracions i assessorant-nos legalment per diferents vies, i ho continuarem fent. Fuente: Cgtcebimeb.blogspot.com