Federaci贸n Anarquista 馃彺 Noticias anticapitalistas y informaciones libertarias
  en / fr / es / pt / de / it / ca / gr / tr

Federaci贸n Anarquista 馃彺

馃敶 Noticias anarquistas y informaciones libertarias de m谩s de 400 colectivos 鈷


Las noticias de  0  colectivos anarquistas se publican autom谩ticamente aqu铆
Fuente de noticias actualizado cada 0 minutos

Comunicat del Grup per la Recerca de la Mem貌ria Hist貌rica de Castell贸 sobre la retirada del monument franquista del Parc Ribalta de聽Castell贸


January 9, 2023
De parte de CGT Pais Valencia I Murcia
854 puntos de vista


El Grup per la Recerca de la Mem貌ria Hist貌rica de Castell贸 valora positivament i mostra la seua satisfacci贸 pel compliment per part de l鈥橝juntament de Castell贸 de la llei de de Mem貌ria Democr脿tica i per la Conviv猫ncia de 2017 de la Comunitat Valenciana i de la recentment aprovada llei de mem貌ria estatal, que ha suposat l鈥檈liminaci贸 del monument als Caiguts del parc Ribalta i la retirada de la seua creu, un monument que representava  l鈥檈xaltaci贸 dels vencedors de la Guerra Civil, una ideologia d鈥檜na Espanya triomfant i excloent que no representa a tots els seus ciutadans.

Considerem que aquesta eliminaci贸 del monument del parc Ribalta significa un acte de just铆cia i de reparaci贸 envers les v铆ctimes de la Guerra Civil i el Franquisme, ja que durant quasi 80 anys ha significat un s铆mbol de record i humiliaci贸 per a totes elles, les seues fam铆lies i la ciutadania en general.

Una societat democr脿tica necessita que els s铆mbols de la Dictadura siguin retirats de l鈥檈spai p煤blic, perqu猫 s贸n exemple de la viol猫ncia com a projecte de l鈥檈stat feixista i totalitari que el va construir  i de la humiliaci贸 exercida sobre els ven莽uts.

Han sigut molts anys de treball, recerca i lluita per part del nostre col路lectiu, compartit especialment amb la Regidoria de Cultura de Castell贸, i amb la col路laboraci贸, comprom铆s i lluita portada a terme per Amics del Ribalta, la Cosa Nostra i les BAF de Castell贸, la CGT i els Iai@flautes, a tots els quals mostrem el nostre agra茂ment.

Des del 4 de gener Castell贸 茅s una ciutat m茅s digna, justa i sustentada en valors democr脿tics.
Fuente: Cgtpv.org
Comentar En El Foro


S铆GUENOS
EN TWITTER
S铆GUENOS
EN MASTODON
S铆GUENOS
EN TUMBLRCamisetas anarquistas ★ Env铆o mundial gratuitoEsta plataforma est谩 totalmente financiada por Cooperativa Ni Dios Ni Amo.
Las ventas tambi茅n contribuir a la recaudaci贸n de fondos para donaciones a diversas organizaciones anarquistas y organizaciones ben茅ficas activistas. [m谩s informaci贸n]
[ocultar anuncios]


Tech Team | Servers Monitoring | Sites Status | Content Removal

Nossos servidores s茫o alimentados por energia renov谩vel

Las opiniones son las de los colaboradores y no necesariamente est谩n respaldadas por Federacionanarquista.net [Descargo de responsabilidad]