February 25, 2021
De parte de La Haine
222 puntos de vista


La CGT exigeix la dimissi贸 d’Eloi Badia i Francesc Jim茅nez per repressi贸 sindical i passivitat en un cas d’assetjament per ra贸 de sexe i laboral.

Concentraci贸 exigint la dimissi贸 d’Eloi Badia i Francesc Jim茅nez per repressi贸 sindical i passivitat en un cas d’assetjament
 

La CGT exigeix la dimissi贸 d’Eloi Badia i Francesc Jim茅nez per repressi贸 sindical i passivitat en un cas d’assetjament per ra贸 de sexe i laboral.

Concentraci贸 divendres 26 de febrer a la Pla莽a Sant Miquel de BCN a partir de les 10:30h on farem roda de premsa

Considerem indigna la gesti贸 del regidor de Transici贸 Ecol貌gica de l’Ajuntament de Barcelona i president de Parcs i Jardins, Eloi Badia, aix铆 com del seu gerent, Francesc Jim茅nez Gusi.

“Em va preguntar si sabia fer un franc猫s, que li enseny茅s les calces”, havia de conviure amb frases com “para pegarte un polvo, normal que haya cola”, “t贸came, t贸came que no te estoy diciendo que me folles”. Despr茅s d’una visita al ginec貌leg “Oye, pues la pr贸xima vez que necesiten meterte algo por all铆 adentro, que me avisen”. Tot aix貌 vaig haver de soportar i quan em vaig atrevir a plantar cara va comen莽ar amb l’assetjament laboral, posant fins i tot en risc la meva salut. L’altra dona assetjada va haver de negar-se expl铆citament a tenir cap mena de relaci贸 amb ell en dues vegades, quan li va dir un cop m茅s que no volia saber res d’ell, va comen莽ar el c脿stig i l’assetjament laboral, provocant l’a茂llament de la resta de companys, enviant-la a segar gespa quan plovia, obligant-les a netejar els lavabos dels homes. A m茅s, entrava al vestuari de dones sense perm铆s.

Les dues companyes van acabar amb ansietat, diverses patologies i baixa m猫dica de mesos per culpa de l’assetjador J.P.P., encarregat d’una brigada de Parcs i Jardins i condemnat judicialment per assetjament per ra贸 de sexe i laboral. Feia 煤s del seu c脿rrec per establir un entorn de misog铆nia, domini i terror especialment a les dones.

Les dones agredides van demanar suport a una delegada de la CGT, que va estar acompanyant-les en tot el proc茅s i lluitant contra tots els intents de minimitzaci贸 que es feien des de la ger猫ncia de Parcs i Jardins i la Regidoria d’Emerg猫ncia Clim脿tica i Transici贸 Ecol貌gica, de qui dep猫n Parcs.

Som davant d’una empresa on els trasllats entre brigades es fan servir com a arma de c脿stig habitual, i on les dones els pateixen sistem脿ticament pel simple fet de ser dones.

L’Empresa despr茅s de dos informes i una sent猫ncia on es reconeix l’assetjament cap a les companyes ha procedit de la seg眉ent manera:

Ascendir de categoria a l’assetjador.
鈥ntentar traslladar a les v铆ctimes de dest铆 com a repres脿lia
鈥raslladar un company que va testificar a favor d’elles.
鈥bligar-les a treballar amb els testimonis de l’assetjador a la mateixa brigada.
鈥raslladar a la representant sindical per haver-les acompanyat en tot el proc茅s.
No obrir protocol d’assetjament sexual malgrat que a l’informe de la psic貌loga t猫cnica es feia menci贸 expl铆cita a qu猫 hi havia elements suficients.
No obrir expedient per infracci贸 molt greu a l’agressor, com recull el conveni.

鈥s va commutar la infracci贸 rebaixada a greu per un curset de formaci贸 sobre masclisme.

Aquests comportaments comprensius amb conductes realitzades per persones amb autoritat i c脿stig pels denunciants ens poden recordar a m猫todes del nostre sistema penitenciari o policial. I no anir铆em gaire errades atesa la traject貌ria professional del Gerent de Parcs i Jardins a serveis penitenciaris.

Francesc Jim茅nez Gusi, com a gerent de Parcs i Jardins, 茅s responsable de mitigar els
expedients disciplinaris de l’agressor, del trasllat de l’entorn que va testificar a favor de
les agredides i de la repressi贸 sindical realitzada sobre la nostra delegada d’Igualtat.

EXIGIM la seva dimissi贸 o cessament.

Eloi Badia Casas, regidor d’emerg猫ncia clim脿tica i transici贸 ecol貌gica, president de
Parcs i Jardins. Ha intentat des del primer minut sortir de focus i fer abandonament de les
seves responsabilitats de supervisi贸 i gesti贸. M茅s preocupat per la seva carrera pol铆tica i
de les repercussions que pogu茅s tenir aquest i altres casos sobre la seva persona. Ha
rebutjat diferents peticions de reuni贸 al respecte. No 茅s digne del seu c脿rrec i EXIGIM la

seva dimissi贸 o cessament.

La CGT mai deixar脿 sense resposta comportaments masclistes, mis貌gins i d’agressi贸 envers les dones. L’assetjament no es pot minimitzar i la repressi贸 sindical de cacics i pol铆tics no es tolerar脿 mai.

Vergonya ens fa que des d’aquest Ajuntament presumptament d’esquerres no es prenguin mesures contundents per combatre la xacra del masclisme, m茅s encara quan els responsables pol铆tics alcen la bandera del feminisme sempre que poden.

Per tot aix貌, anirem aquest divendres 26 de febrer a la Pla莽a Sant Miquel a partir de les 10,30h per demanar la dimissi贸 de l’Eloi Badia i Francesc Jim茅nez Gusi, per la seva irresponsabilitat i prepot猫ncia amb qu猫 han gestionat un cas d’assetjament molt greu dins d’una empresa municipal.
Fuente: Lahaine.org