October 13, 2020
De parte de CGT-Balears
1,959 puntos de vista

Hem convocat avui dimecres 23 de setembre una roda de premsa per anunciar p煤blicament la concentraci贸 d’aquest divendres 25 de setembre a les 18:00 davant el Consolat de Mar.

El motiu d’aquesta convocat貌ria es tornar a visibilitzar i recordar que estam en una Emerg猫ncia Clim脿tica que ha estat oblidada per les institucions i s’ha vist eclipsada per la crisi sanit脿ria. Amb aix貌 no crecam el superposar la crisi clim脿tica per sobre la crisi sanit脿ria, sin贸 al contrari, demanam que es tractin les dues crisis com el que s贸n, una crisis.

Aquest any degut a la situaci贸 que patim, la convocat貌ria porta el lema “Just铆cia Clim脿tica per sortir de les crisis”. Doncs, sabem que actualment estam sofrint un canvi sense precedents degut a la pand猫mia de la covid-19 que ha manifestat la vulnerabilitat del sistema sobre el que ens sustentam. L’emerg猫ncia Clim脿tica ya era una evid猫ncia d’aquesta crisis sist猫mica. La pandemia ens ha situat en un punt d’inflexi贸 i en el que ara m茅s que mai ens hi jugam el futur.

Ens enfrontem a un conjunt de canvis i dep猫n de nosaltres que avanci cap a models ecosocials, justs i democr脿tics:

  • Reivindicam un model de treball just i ecol貌gicament sostenible.
  • Apostam per un model industrial de producci贸 de proximitat i que tingui en compte el l铆mits naturals del territori.
  • En aquesta situaci贸 han estat essencials les xarxes de suport mutu. Per aix貌 no concebim una recuperaci贸 econ貌mica que no respecti els drets humans i l’estat del medi ambient.
  • Recordam la import脿ncia del paper del sector primari per al sosteniment de la poblaci贸. Per aix貌 reivindicam un model basat en la sobirania local.
  • El turisme ha mostrat la vulnerabilitat del sector i la seva reactivaci贸 no es pot fer si no es t茅 en compte la realitat local i no es faci de manera ecol貌gica i socialment justa.
  • La pandemia ha evidenciat la necessitat de blindar els serveis p煤blics que s贸n fonamentals per la poblaci贸.

Hem d’estar alerta en aquesta transformaci贸 ja que no es pot dur a terme mitjan莽ant falses solucions neoliberals que no miren pel sentit com煤 sin贸 per la preservaci贸 del sistema.
Fuente: Cgtbalears.org