November 26, 2020
De parte de Crida Contra El Racisme
601 puntos de vista
Adhesions:

Nom col┬Ělectiu/entitat/persona: *

Ciutat/Poble: *
Correu Electr├▓nic: *


*Si has omplit el formulari a trav├ęs del m├▓bil, ├ęs molt probable que la teua adhesi├│ no haja sigut registrada. Intenta-ho de nou amb una d’aquestes dues formes.
1.Ompli el formulari a trav├ęs de l’ordinador.
2.Envia un ­čôžorreu a ccrvegabaja@gmail.com

Manifest [valencià]:

Davant els ├║ltims successos esdevinguts en Callosa del Segura amb el controvertit tema de la retirada de la Creu, diversos grups feixistes, com La Falange, no han dubtat a fer llenya de l’arbre caigut. I ├ęs que aquesta organitzaci├│ disposa d’un caldo de cultiu idoni per a reproduir-se i vendre un discurs que recorda a ├Ępoques passades.
Des que Crida Contra el Racisme Vega Baja – Baix Segura va iniciar la seua activitat, no hem deixat d’observar, alarmades, un augment d’accions dutes a terme per grups feixistes per tota la nostra comarca: des d’adhesius amb simbologia nazi fins a pintades que inciten a l’odi contra l’estranger. Lamentablement, no tot pot resumir-se en pintades i adhesius ja que, en Callosa, s’estan donant incidents de profunda gravetat: la marxa falangista fa poc m├ęs d’un any; amenaces a trav├ęs de les xarxes socials demanant un tret al cap per a l’alcalde socialista Fran Maci├í i la seua fam├şlia; tamb├ę a regidors d’EU Callosa, amb amenaces com “els emmordassem amb pastilles de sab├│ en la boca i els torturem; pintades feixistes en la seu d’EU Callosa; cartes intimidat├▓ries adornades amb esv├ástiques; la detenci├│ de dos falangistes, que portaven una caixa amb 60 petards, la matinada de la retirada de la Creu falangista; i pintades en les cases de regidors d’EU Callosa i Somos Callosa al m├ęs pur estil de l’Alemanya dels anys 30.
A├ž├▓ no ├ęs un cas a├»llat, sin├│ que respon a un fenomen que no solament es d├│na en el nostre territori, tamb├ę a Europa: l’auge del feixisme i l’arrelament d’idees racistes i xen├▓fobes. Amb el rerefons de la crisi i la desigualtat social que aquesta ha generat, observem amb gran indignaci├│ com aquesta ideologia, que no t├ę cap altre objectiu  que destruir la conviv├Ęncia pac├şfica entre les diverses cultures i la integraci├│ d’aquestes al teixit social, s’expandeix.
Dit tot a├ž├▓, dissabte que ve 7 d’abril, la Falange (FE) ha anunciat que tornar├á als carrers callosins. Una de les pon├Ęncies de l’acte ser├á Manuel Andrino, Cap nacional de la Falange (FE). Andrino va participar en l’assalt a la llibreria Blanquerna i t├ę declaracions afirmant que la soluci├│ per a Catalunya ├ęs ÔÇťparedassa i afusellamentÔÇŁ i demanant el ÔÇťcomplet exterminiÔÇŁ per als seus enemics. I ├ęs que no tot el feixisme t├ę la cara d’Hitler.
Per a├ž├▓, Crida Contra el Racisme Vega Baja – Baix Segura vol fer una crida a les institucions i a la societat civil. No permetem que aquesta ideologia profundament antidemocr├ática siga normalitzada en la nostra comarca. No volem una tornada al passat baix ningun concepte. Constru├»m, entre tots i totes, unes comarques lliures de feixisme, racisme i xenof├▓bia.
Contra el feixisme, democràcia! Contra el racisme, diversitat!
Contra la xenof├▓bia interculturalitat!


-Manifest en pdf: Descarregar ac├ş.

Manifest [castellà]:

Ante los ├║ltimos sucesos acaecidos en Callosa del Segura con el controvertido tema de la retirada de la Cruz, diversos grupos fascistas, como La Falange, no han dudado en hacer le├▒a del ├írbol ca├şdo. Y es que esta organizaci├│n dispone de un caldo de cultivo id├│neo para reproducirse y vender un discurso que recuerda a ├ępocas pasadas.
Desde que Crida Contra el Racisme Vega Baja – Baix Segura inici├│ su actividad, no hemos dejado de observar, alarmadas, un aumento de acciones llevadas a cabo por grupos fascistas por toda nuestra comarca: desde pegatinas con simbolog├şa nazi hasta pintadas que incitian al odio contra el extranjero. Lamentablemente, no todo puede resumirse en pintadas y pegatinas ya que, en Callosa, se est├ín dando incidentes de profunda gravedad: la marcha falangista hace poco m├ís de un a├▒o; amenazas a trav├ęs de las redes sociales pidiendo un tiro en la nuca para el alcalde socialista Fran Maci├í y su familia; tambi├ęn a concejales de EU Callosa, con amenazas como “les amordazamos con pastillas de jab├│n en la boca y torturamos; pintadas fascistas en la sede de EU Callosa; cartas intimidatorias adornadas con esv├ísticas; la detenci├│n de dos falangistas, que portaban una caja con 60 petardos, la madrugada de la retirada de la Cruz falangista; y pintadas en las casas de concejales de EU Callosa y Somos Callosa al m├ís puro estilo de la Alemania de los a├▒os 30.
Esto no es un caso aislado, sino que responde a un fen├│meno que no s├│lo se da en nuestro territorio, tambi├ęn en Europa: el auge del fascismo y el arraigo de ideas racistas y xen├│fobas. Con el trasfondo de la crisis y la desigualdad social que esta ha generado, observamos con gran indignaci├│n c├│mo esta ideolog├şa, que no tiene ning├║n otro objetivo que destruir la convivencia pac├şfica entre las diversas culturas y la integraci├│n de ├ęstas en el tejido social, se expande.
Dicho todo esto, el pr├│ximo s├íbado 7 de abril, la Falange (FE) ha anunciado que volver├í a las calles callosinas. Una de las ponencias del acto ser├í Manuel Andrino, Jefe nacional de la Falange (FE). Andrino particip├│ en el asalto a la librer├şa blanquerna y tiene declaraciones afirmando que la soluci├│n para Catalu├▒a es ÔÇťpared├│n y fusilamientoÔÇŁ y pidiendo el ÔÇťcompleto exterminioÔÇŁ para sus enemigos. Y es que no todo el fascismo tiene la cara de Hitler.
Por ello, Crida Contra el Racisme Vega Baja – Baix Segura quiere hacer un llamamiento a las instituciones y a la sociedad civil. No permitamos que esta ideolog├şa profundamente antidemocr├ítica sea normalizada en nuestra comarca. No queremos un regreso al pasado bajo ning├║n concepto. Construyamos, entre todos y todas, unas comarcas libres de fascismo, racismo y xenofobia.
Contra el fascismo, ¡democracia! Contra el racismo, ¡diversidad!
Contra la xenofobia ¡interculturalidad
-Manifiesto en pdf: Descargar aqu├ş.


Pamflet desmontem la Falange:Fuente: Cridacontraelracisme.blogspot.com