March 5, 2021
De parte de CGT CEB-IMEB Educacio
2,487 puntos de vista

El passat dilluns 22 de febrer es comunicava al claustre de l鈥橧ns. Ferran Tallada del barri del Carmel de Barcelona que el proper curs no s鈥檕fertar脿 el primer d鈥橢SO i que s鈥檃nir脿 tancant tota la ESO paulatinament. La direcci贸 els informa que no tenen cap document per escrit que confirmi aquesta not铆cia i que la informaci贸 s鈥檋a traslladat nom茅s verbalment. 

El mateix dia, s鈥檃ssabenten de manera informal que a les escoles de prim脿ria s鈥檈st脿 dient a l鈥檃lumnat que al Ferran Tallada ja no hi haur脿 ESO, i el dimarts s鈥檃donen que el Ferran Tallada ja no surt a l鈥檃plicatiu d鈥檌nscripci贸. 

La CGT manifestem que: 

1. La comunitat educativa del Ferran Tallada es sent menyspreuada pel Departament d鈥橢ducaci贸, Consorci d鈥橢ducaci贸 i l鈥橝juntament de Barcelona at猫s que aquests canvis de planificaci贸 educativa s鈥檋an fet d鈥檃magat, sense demanar l’opini贸 de la comunitat educativa i sense informar formalment les parts afectades. 

2. El professorat est脿 en perill de perdre la seva feina. Gran part de la plantilla del Ferran Tallada s贸n personal inter铆. A m茅s estan inscrits a una borsa de treball exclusiva de les escoles de l鈥橝juntament, en total 35 entre prim脿ria i secund脿ria, 茅s dir, que al tancar l铆nies en els centres municipals el que provoca 茅s l鈥檈liminaci贸 directa de llocs de feina, perqu猫 no tenen opci贸 de treballar en els centres de la Generalitat. 

3. Sentim una forta indignaci贸 pel menyspreu que mostren les administracions cap a l鈥檈scola p煤blica, at猫s que el Departament ha internalitzat com a m铆nim 3 escoles religioses concertades mentres tanquen grups a la p煤blica. Ens sembla molt b茅 que les escoles concertades esdevinguin p煤bliques, per貌 el que no es sap 茅s que els docents d鈥檃questes tenen pitjors condicions laborals que els docents de la p煤blica. Per tant s鈥檈st脿 creant una doble escala dins la mateixa administraci贸 amb la mateixa feina per貌 condicions laborals diferents. Per no parlar de la quantitat de diners p煤blics amb que s鈥檋auran de pagar el lloguer o la compra dels espais de la concertada. 

4. 脡s significatiu que es cre茂n instituts escola en zones econ貌micament m茅s malmeses, on l鈥檃lumnat t茅 m茅s dificultats per aconseguir tenir estudis superiors. Amb els instituts de secund脿ria, ESO i batxillerat, l鈥檃lumnat t茅 una oportunitat m茅s segura i propera de continuar amb els estudis postobligatoris. On quedar脿 l鈥檃scensor social?

5. Al Ferran Tallada s鈥檈stimen molt el seu alumnat. La implicaci贸 del professorat 茅s m脿xima i ho donen tot per educar, formar, acompanyar i donar suport de totes les maneres possibles el seu alumnat i les seves fam铆lies. Som un institut de sobrada i demostrada solv猫ncia, amb molts casos d鈥櫭▁it i alta resili猫ncia de l鈥檃lumnat.

Per tot l鈥檈xposat sol路licitem:

1. Al Consorci d鈥橢ducaci贸, l鈥橝juntament de Barcelona i al Departament d鈥橢ducaci贸, que aturin el tancament de l鈥橢SO al Ferran Tallada. 

2. Que el govern de Catalunya defensi i promocioni l鈥檈scola p煤blica. 

3. Al ve茂nat, les associacions del barri i a les fam铆lies, que ens facin suport de totes les maneres que puguin: enviant cartes a l鈥檃lcaldia i responsables educatius, signant el manifest, a trav茅s de les xarxes socials (seguiu a Instagram @ferrantalladaenlluita 

Farem tot el que estigui a les nostres mans per conservar el nostre institut. 

NO AL TANCAMENT DE L鈥橢SO AL FERRAN TALLADA. 

CGT CEB IMEB
Fuente: Cgtcebimeb.blogspot.com