October 13, 2020
De parte de CGT Catalunya
2,049 puntos de vista

La Confederaci贸 General del Treball secunda des dels seus inicis, la Revoluci贸 Social de Rojava i Kobane, que ara s鈥檃nomena Confederaci贸 democr脿tica del Nord i Est de S铆ria, inspirada en el Confederalisme Democr脿tic proposat per Abdullah

脰calan que defensa, entre altres propostes, l鈥檈cologia, l鈥檈mancipaci贸 de les dones, l鈥檃utegesti贸 i autogovern assembleari.

脡s per aix貌 que ens hem sumat a les successives campanyes per la llibertat de 脰calan, que es troba segrestat per l鈥橢stat Turc des de 1999 en un r猫gim d鈥檈xtrem a茂llament condemnat a cadena perp猫tua sense possibilitat de revisi贸 ni llibertat condicional.

Durant aquests gaireb茅 22 anys, 脰calan, avui de 71 anys d鈥檈dat, a penes ha pogut rebre visites de la seva fam铆lia ni tan sols dels seus advocats.

Recordem que Turquia ha demanat l鈥檃dhesi贸 a la Uni贸 Europea, el Comit猫 de la qual per a la Prevenci贸 de la Tortura del Consell d鈥橢uropa ja ha adm猫s en un 煤ltim informe el 5 d鈥檃gost de 2020, que “el sistema d鈥檃茂llament en Imrali que s鈥檃plica a Abdullah 脰calan es basa en un r猫gim de tortura”, instant el govern turc a concedir a 脰calan m茅s ampli contacte amb l鈥檈xterior i menys confinament en solitari.

No podem continuar invisibilitzant aquests fets que han sobrepassat ja dues d猫cades. CGT es declara de partida anticarcelaria, m脿ximament quan l鈥橢stat Turc reconeix que 脰calan 茅s un pres pol铆tic.

脡s per aix貌 que des de CGT, en aquest 10 d鈥檕ctubre declarat pels Comit猫s de solidaritat amb el Poble Kurd, en els quals participem, com una jornada de lluita per l鈥檃lliberament immediat de 脰calan us animem a participar en aquesta i les successives accions que es posaran en marxa per a exigir al llibertat per a 脰calan. A m茅s de participar en els comit猫s territorials de suport, fem una crida a sumar-se a la campanya que es posar脿 en marxa dimarts que ve 13 d鈥檕ctubre per a exigir a l鈥橝mbaixada de Turquia la llibertat immediata per a 脰calan. Adjuntem informaci贸 detallada de l鈥檃cci贸 i saludem als diferents comit猫s de suport que han posat pancartes i s鈥檋an concentrat avui enfront de l鈥橝mbaixada.

Si ho desitgeu, tamb茅 podeu enviar-nos fotografies i v铆deos en horitzontal exigint la llibertat de 脰calan, per a difondre鈥檒s durant tot aquest temps que duri la campanya.

El moment 茅s ara!

Llibertat immediata per 脰calan!

Libertad para 脰calanFuente: Cgtcatalunya.cat