December 13, 2020
De parte de La Haine
265 puntos de vista
13/12/2020 :: Nacionales PP.Catalans
x Pau Frabegat
La decisi贸 s’ha conegut aquest dissabte 12 de desembre mitjan莽ant una nota de premsa publicada al web de la policia catalana.

La decisi贸 s’ha conegut aquest dissabte 12 de desembre mitjan莽ant una nota de premsa publicada al web de la policia catalana. En el comunicat, de dues frases, assenyalen que la investigaci贸 efectuada per la Divisi贸 Afers interns tamb茅 s’ha concretat en un expedient disciplinari cap al mosso ara apartat

鈥淒espr茅s de tenir coneixement de les informacions period铆stiques la Direcci贸 General de la Policia va obrir una informaci贸 reservada. Aquesta informaci贸 reservada, duta a terme per la Divisi贸 Afers Interns, s鈥檋a concretat en un expedient disciplinari cap a un mosso de la Comissaria General d鈥橧nformaci贸 que ha estat apartat de les seves funcions鈥. Amb aquestes dues frases els Mossos d鈥橢squadra han comunicat aquest dissabte 12 de desembre les mesures contra un agent que, segons les informacions de la policia catalana, estaria al darrere dels casos de suplantaci贸 d鈥檌dentitats digitals destapats per la Directa a finals d鈥檕ctubre i que, per ara, toquen almenys catorze adreces electr貌niques i inclouen m茅s d鈥檜na seixantena de correus falsos d鈥檕rganitzacions de l鈥檈squerra independentista, moviments socials i sindicats llibertaris.

La not铆cia arriba tres dies despr茅s de la compareixen莽a del conseller Miquel S脿mper a la comissi贸 parlament脿ria d鈥橧nterior, en la qual va afirmar que 鈥渆ntre 17.000 efectius de Mossos d鈥橢squadra, estem mirant si hi ha hagut una intervenci贸 a t铆tol personal per part d鈥檜n o dos mossos鈥, despr茅s de negar que Mossos, 鈥渃om a cos鈥, tingui 鈥渞es a veure鈥 amb la trama d鈥檈spionatge digital.

Per la seva banda, el jutjat d鈥檌nstrucci贸 n煤mero 9 de Barcelona donava el vistiplau perqu猫 es comenc茅s a investigar la suplantaci贸 d鈥檌dentitat a la portaveu de La Forja 鈥 Jovent Revolucionari, Lluna Berlanga, a trav茅s del seu correu electr貌nic, el passat mes de juliol, un dels casos destapats per la Directa. La militant, amb l鈥檕rganitzaci贸 antirepressiva Alerta Solid脿ria, va presentar una querella pels presumptes delictes d鈥檜surpaci贸 d鈥檈stat civil, d鈥檌dentitat digital i de revelaci贸 de secrets, que ha estat admesa a tr脿mit. Des del col路lectiu han qualificat el comunicat dels mossos publicat avui de 鈥渓amentable intent de rentat de cara鈥. 鈥淓ls Mossos i el Departament d鈥橧nterior volen fer-nos creure que un agent, un, un de sol, 茅s qui des de Madrid, Vic o Sabadell es dedicava a suplantar persones i organitzacions pol铆tiques. Ens espien a unes i ara ens prenen per imbecils a totes鈥, han reblat a trav茅s de les xarxes socials.

https://directa.cat/els-mossos-desquadra-aparten-del-cos-un-agent-pel-cas-de-les-suplantacions-didentitats-digitals/
Fuente: Ppcc.lahaine.org