January 2, 2021
De parte de La Haine
1,459 puntos de vista
02/01/2021 :: Pa铆s Valenci脿
x Coordinadora Obrera Sindical – COS
Denunciem que, des de fa mesos, fer efectiu el dret a l鈥檈mpadronament s鈥檋a convertit en una missi贸 quasi impossible en el Cap i Casal

Des de la sectorial d鈥橝cci贸 Social de la Coordinadora Obrera Sindical 鈥 COS denunciem que, des de fa mesos, fer efectiu el dret a l鈥檈mpadronament s鈥檋a convertit en una missi贸 quasi impossible en el Cap i Casal.

El que hauria de ser un mer tr脿mit administratiu s鈥檋a convertit, en la pr脿ctica, en un coll de botella que ocasiona greus problemes a totes aquelles persones que veuen amb frustraci贸 els continus retards i, de vegades, la impossibilitat de fer-ho.

La situaci贸 茅s greu:

Les oficines on es gestionaven els empadronaments s鈥檋an redu茂t a una per a tota la ciutat. Actualment 茅s impossible realitzar la gesti贸 en les Juntes Municipals i solament pot realitzar-se el tr脿mit en les oficines del padr贸 del carrer Periodista Azzati, a prop de l鈥橝juntament de Val猫ncia.

S鈥檃t茅n nom茅s amb cita pr猫via. El problema 茅s que telef貌nicament no les donen i el web municipal est脿 col路lapsat. Nom茅s de manera espor脿dica donen l鈥檕pci贸 de concertar una cita per a diversos mesos despr茅s. Les conseq眉猫ncies d鈥檃quest inefica莽 sistema s贸n molt serioses per a moltes persones.

D鈥檜na banda les persones empobrides que pateixen la bretxa digital, que no tenen acc茅s continuat a internet, o les que manquen dels coneixements necessaris per a tramitar una cita per internet es veuen impossibilitades per a aconseguir-la.

D鈥檃ltra banda la falta d鈥檈mpadronament impedeix l鈥檃cc茅s a les prestacions socials ja siguen estatals, com l鈥橧ngr茅s M铆nim Vital i el subsidi de desocupaci贸, o auton貌miques com la Renda Valenciana d鈥橧nclusi贸.

En l鈥櫭爉bit municipal, el no portar un m铆nim de tres mesos empadronada a la ciutat impedeix fins i tot l鈥檃cc茅s als Centres Municipals de Serveis Socials i a sol路licitar una ajuda d鈥檈merg猫ncia o de manutenci贸.

El problema ens afecta a totes, especialment a les persones treballadores en situaci贸 vulnerable. Als treballadors i treballadores precaritzades o que han perdut la seua ocupaci贸 (com la majoria de les treballadores de la llar o de les cures, a causa de la pand猫mia); a les que viuen en risc d鈥exclusi贸 social, o a les persones sense llar. I, sobretot, a les persones migrants que necessiten acreditar la seua resid猫ncia per a tractar de regularitzar la seua situaci贸 administrativa.

Davant d鈥檃questa situaci贸 exigim:

鈥 Que es pose en marxa un sistema d鈥檃tenci贸 ciutadana 脿gil i de qualitat que possibilite exercir el dret a l鈥檈mpadronament amb normalitat i sense retards injustificats.

鈥 Que es reforcen els equips humans de l鈥櫭爎ea d鈥檈mpadronaments dotant-los dels mitjans t猫cnics i de seguretat laboral necessaris.

鈥 Que, davant els retards acumulats, deixe de ser preceptiu tindre tres mesos d鈥檈mpadronament a Val猫ncia per a poder accedir als Centres Municipals de Serveis Socials i accedir a les ajudes socials municipals nom茅s es necessiten.

鈥 Que el tr脿mit puga realitzar-se de nou en les Juntes Municipals.

鈥 Que s鈥檌mplemente la normativa municipal que garanteix el dret a l鈥檈mpadronament de les persones en el seu lloc efectiu de resid猫ncia encara que es tracte d鈥檌nfrahabitatges, vehicles o el mateix carrer.

Perqu猫 amb els drets socials no es juga.
Per la just铆cia social.
Pel dret a l鈥檈mpadronament!
Per a totes, tot!
Fuente: Ppcc.lahaine.org