November 13, 2020
De parte de La Haine
331 puntos de vista


13/11/2020 :: Nacionales PP.Catalans, Mundo
x Esquerra Independentista
El passat 27 de setembre de 2020, l鈥橝zerbaidjan, amb el suport de Turquia, inici脿 una ofensiva militar contra la Rep煤blica d鈥橝rstaj, de majoria arm猫nia.

El passat 27 de setembre de 2020, l鈥橝zerbaidjan, amb el suport de Turquia, inici脿 una ofensiva militar contra la Rep煤blica d鈥橝rstaj, de majoria arm猫nia. S鈥檌nici脿 una guerra de quaranta-quatre dies, amb m茅s 2.000 baixes militars, 50 baixes civils i m茅s de 70.000 despla莽ats que acab脿 ahir, 10 de novembre, amb un acord entre les parts. L鈥檕fensiva 脿zeri, dotada de major armament gr脿cies al seu aliat turc, ha anat conquerint bona part del territori d鈥橝rtsaj amb violacions de l鈥檃lto el foc, l鈥櫭簊 de material no convencional i atacant poblaci贸 civil i objectius civils.

El poble armeni en surt fortament perjudicat per la p猫rdua de sobirania territorial, com n鈥櫭﹕ exemple la imposici贸 d鈥檜n nou corredor entre Turquia i l鈥橝zerbaidjan que passa per territori armeni. La guerra suposa un alt cost militar i econ貌mic, i va m茅s enll脿 d鈥檜n conflicte d鈥檌nteressos geopol铆tics, ja que 茅s tamb茅 un conflicte 猫tnic per la voluntat del Panturquisme de sotmetre un cop m茅s el poble armeni.

D鈥檜na banda, Turquia es presenta com a pot猫ncia imperialista consolidant-se a la zona i, aix铆, continua expandint la seva zona d鈥檌nflu猫ncia al Caucas Sud. Tot aix貌 davant la indifer猫ncia de la Uni贸 Europea i la complicitat de l鈥橭TAN, de la qual Turquia 茅s membre. D鈥檃ltra banda, la Federaci贸 russa interv茅 tard per poder mantenir les relacions econ貌miques i diplom脿tiques amb Azerbaidjan, i aix铆, aprofita per fer gala del seu paper diplom脿tic i com a dinamitzador de la resoluci贸 del conflicte. Les dues grans pot猫ncies, Turquia i R煤ssia, en surten molt beneficiades.

Des de l鈥檈squerra independentista ens solidaritzem amb la lluita del poble armeni i condemnem l鈥檃gressi贸 militar del r猫gim de l鈥橝zerbaidjan i Turquia. Per 煤ltim assenyalem l鈥檈stat espanyol per la seva complicitat amb Turquia en l鈥櫭爉bit econ貌mic i militar, ja que utilitza les armes comprades per reprimir la dissid猫ncia pol铆tica dels pobles oprimits de la regi贸.

ALERTA SOLID脌RIA 路 ARRAN 路 COORDINADORA OBRERA SINDICAL

CANDIDATURA D鈥橴NITAT POPULAR 路 ENDAVANT OSAN

脥TACA 路 SINDICAT D鈥橢STUDIANTS DELS PA脧SOS CATALANS
Fuente: Ppcc.lahaine.org