January 27, 2021
De parte de La Haine
184 puntos de vista


27/01/2021 :: Nacionales PP.Catalans
L’ex-regidor Pau Juvill脿 no va retirar els lla莽os grocs de les finestres del seu despatx a la Paeria

La fiscalia demana vuit mesos d鈥檌nhabilitaci贸 especial i quatre mesos de multa a l鈥檈x-regidor i ara candidat de la CUP per Lleida el 14-F, Pau Juvill脿, per un delicte de desobedi猫ncia. Ho fa en el marc de la causa oberta arran dels lla莽os grocs que la formaci贸 tenia penjats a les finestres del seu despatx a la Paeria i que Cs va denunciar a la Junta Electoral durant la campanya de les municipals de 2019. Ara Juvill脿 t茅 deu dies per presentar al路legacions abans que la jutgessa fixi la data del judici, molt probablement abans de l鈥檈stiu.

La petici贸 fiscal va arribar ahir una vegada acabada la fase d鈥檌nstrucci贸. Juvill脿 ha volgut destacar que la denuncia i qui acabar脿 portant-lo a judici no 茅s de la Junta Electoral de Zona (JEZ) sin贸 de Ciutadans, que 鈥渁ctua com a bra莽 executor de l鈥橢stat鈥. Sobre aix貌, ha afegit que la interlocut貌ria de la fiscalia demana que la regidora de Cs, 脕ngeles Ribes, vagi a declarar al judici com a 鈥減ersona que inicia el tr脿mit de la den煤ncia鈥.

L鈥檃ctual candidat de la CUP per Lleida a les eleccions del 14-F ha recordat que quan se鈥檒s va requerir retirar els lla莽os grocs, basant-se en una 鈥渄ecisi贸 col路lectiva de l鈥檃ssemblea鈥 es va acordar mantenir-los perqu猫 entenien que s贸n s铆mbols que no inciten al vot. En aquest sentit, Juvill脿 s鈥檋a referit a la defensa dels drets democr脿tics i ha assenyalat que els lla莽os grocs posen 鈥渄avant el mirall鈥 l鈥檈stat espanyol i demostren que 茅s repressor perqu猫 hi ha presos pol铆tics tot i que s鈥檃nomena democr脿tic.

https://www.vilaweb.cat/noticies/fiscalia-inhabilitacio-desobediencia-candidat-cup-lleida/amp/?__twitter_impression=true
Fuente: Ppcc.lahaine.org