November 18, 2020
De parte de La Haine
1,928 puntos de vista
18/11/2020 :: Nacionales PP.Catalans
x Alerta Solidaria
Malgrat el comprom铆s del Govern de retirar alguna de les acusacions contra l鈥橝dri脿, ha mantingut l鈥檃cusaci贸 de 5 anys i mig de pres贸 contra l鈥檌ndependentista

Malgrat el comprom铆s del Govern de la Generalitat de retirar alguna de les acusacions contra l鈥橝dri脿, entre d鈥檃ltres la de desordres p煤blics i atemptat a l鈥檃utoritat, ha mantingut l鈥檃cusaci贸 de 5 anys i mig de pres贸 contra l鈥檌ndependentista.

L鈥橝dri脿 fou detingut pels Mossos d鈥橢squadra en el marc de la investigaci贸 al voltant de les protestes del primer aniversari de l鈥1 d鈥檕ctubre. Aquell dia, la gent es concentrava massivament davant del Parlament per reclamar i exigir el que el poble va fer possible defensant les urnes i els col路legis aquell 1 d鈥檕ctubre del 2017.

La fiscalia i la Generalitat l鈥檃cusen de desordres p煤blics, atemptat contra l鈥檃utoritat i lesions i li sol路liciten 7 anys de pres贸 la fiscalia i 5 anys i mig la Generalitat.

Malgrat els suposats compromisos dels grups de Junts Per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament de la Generalitat del principat, el govern de la Generalitat ha mantingut l鈥檃cusaci贸 de 5 anys i mig de pres贸 contra l鈥橝dri脿. La defensa, per la seva part, ha sol路licitat la lliure absoluci贸.

Davant la rumorologia mal intencionada del Govern de la Generalitat, des d鈥橝lerta Solid脿ria s鈥檃clareix que:

L鈥檃cusaci贸 particular del Govern de la Generalitat en cap cas ha retirat cap de les acusacions penals contra l鈥橝dri脿, ni ha demanat cap ajornament.L鈥檃cusaci贸 particular del Govern de la Generalitat ha impulsat en tot moment l鈥檃cusaci贸 penal contra l鈥橝dri脿 i el proc茅s penal contra aquest provocant, juntament amb fiscalia que s鈥檈nfrontin a peticions de fins a 7 anys de pres贸.

 I en definitiva des d鈥橝lerta Solid脿ria es vol deixar meridianament clar en cap cas es permetr脿 que el Govern de la Generalitat mercadegi amb l鈥檈mpresonament de les persones represaliades per motius pol铆tics, impulsant-ne les acusacions penals i les peticions desorbitades de pres贸. Encara menys participar脿 en operacions de rentat de cara del Govern del Principat que intenta a darrera hora desresponsabilitzar-se de les futures condemnes contra independentistes sense, ni tan sols retirar acusacions penals contra aquests, tal com s鈥檋avien comprom猫s.

Alerta Solid脿ria exigeix de forma immediata una disculpa p煤blica del Govern de la Generalitat cap a les independentistes en risc d鈥檈mpresonament i la retirada immediata de les vora 50 acusacions de pres贸 que actualment t茅 formulades contra independentistes.

 Pa茂sos Catalans, 17 de novembre de 2020
Fuente: Ppcc.lahaine.org