November 26, 2020
De parte de Collectiu Anticarcelari Rossinyol Girona
2,758 puntos de vista

Qui som

Som un col路lectiu llibertari i abolicionista de Girona que t茅 com a objectiu principal lluitar contra el sistema penal i carcelari que jutja i tanca a les persones en funci贸 dels privilegis i 鈥渘ecessitats鈥 de l鈥檃ctual estat democr脿tic.

脡s imprescindible visibilitzar el patiments i les tortures que pateixen les persones preses, informacions que mai no traspassen els seus propis murs. Treballem per la dignitat de totes aquestes persones, per la den煤ncia de les condicions de vida a les presons i ho fem amb un objectiu de fons: la fi de les presons.

Que volem

Partim d鈥檜na visi贸 en la qual NO contemplem el c脿stig (sigui en la forma que sigui) com a eina per a la resoluci贸 de conflictes per a cap persona. Creiem en les responsabilitats que hem d鈥檃ssumir cadascuna  amb qualsevol acte que atempti contra la llibertat d鈥檜na altra.

Les presons malmeten l鈥檈stat f铆sic i mental de les persones, privant-les d鈥檃utonomia, intimitat, espais saludables de reflexi贸 i socialitzaci贸 i, a m茅s, de projectes de suport individuals i col路lectius per afrontar les pr貌pies mancances o dificultats (entre moltes altres coses).

Aquest posicionament ens empeny a treballar per la den煤ncia de les vulneracions dels drets de les persones privades de llibertat. A centrar els nostres esfor莽os en donar suport i la solidaritat amb les persones preses i el seu entorn afectiu, treballant conjuntament per a fomentar l鈥檃utonomia personal i col路lectiva.

Objectius

Els objectius principals de Rossinyol, col路lectiu de suport a persones preses, s贸n els seg眉ents:

  • Oferir suport i acompanyament a les persones preses i al seu entorn afectiu.
  • Visibilitzar les condicions degradants que viuen les persones preses i treure a la llum les seves denuncies.
  • Generar xarxa de persones i col路lectius afins a les idees descrites.
  • Generar discurs i crear consci猫ncia col路lectiva alternatives al sistema punitiu.

Ho fem  amb xerrades (pr貌pies i externes); Jornades; escrits i materials de difusi贸; espai de carteig; passis de documentals; convocat貌ries de mobilitzacions.

Ens dirigim apersones preses, familiars, professionals (metgessxs, treballadorxs socials, periodistes, advocades鈥) ateneus, casals, centres c铆vics i altres espais de barri/poble.QUI脡NES SOMOS

Somos un colectivo libertario y abolicionista de Girona que tiene como objetivo principal luchar contra el sistema penal y carcelario, que juzga y encierra a las personas en funci贸n de sus privilegios y las 鈥渘ecesidades鈥 del actual Estado democr谩tico.

Es imprescindible visibilizar los sufrimientos y las torturas que sufren las personas presas; informaci贸n que nunca traspasa sus propios muros. Trabajamos por la dignidad de todas estas personas, por la denuncia de las condiciones de vida en las prisiones y lo hacemos con un objetivo de fondo: el fin de las prisiones.

Qu茅 queremos

No contemplamos el castigo (sea en la forma que sea) como una herramienta para la resoluci贸n de conflictos para ninguna persona. Creemos en las responsabilidades que hemos de asumir cada una con cualquier acto que atente contra la libertad de otra.

Las c谩rceles perjudican al estado f铆sico y mental de las personas, y las priva de autonom铆a, intimidad, y espacios saludables de socializaci贸n y reflexi贸n; adem谩s de dificultar proyectos de apoyo individual y colectivo para afrontar las propias carencias o dificultades que impone la c谩rcel.

Este posicionamiento nos empuja a trabajar por la denuncia de las vulneraciones de los derechos de las personas privadas de libertad. Tambi茅n a centrar nuestros esfuerzos en dar apoyo y mostrar solidaridad con las personas presas y su entorno afectivo, trabajando conjuntamente para fomentar la autonom铆a personal y colectiva.

Queremos una nuevo mundo en el que las personas no seamos se帽aladas juzgadas y encerradas y trabajemos juntas en las diferentes maneras de asumir los conflictos.

Objetivos

Los objetivos principales de Rossinyol, colectivo de apoyo a personas presas, son los siguientes:

  • Ofrecer apoyo y acompa帽amiento a las personas presas y su entorno afectivo.
  • Visibilizar las condiciones degradantes en que viven las personas presas y sacar a luz sus denuncias.
  • Generar una red de personas y colectivos afines a las ideas mencionadas.
  • Generar discurso y crear conciencia colectiva y alternativas al sistema punitivo.

Lo hacemos con charlas (propias y externas); jornadas; escritos y material de difusi贸n; espacio de carteo; pases de documentales; convocatorias a movilizaciones.

Nos dirigimos a personas presas, familiares, profesionales (personal sanitario, trabajadoras sociales, periodistas, abogadas鈥), ateneos, colectivos, centros c铆vicos y otros espacios comunitarios.
Fuente: Rossinyolgirona.noblogs.org