October 30, 2020
De parte de La Haine
624 puntos de vista

LA UNIVERSITAT PÚBLICA A JUDICI!

13 estudiants ens enfrontem a 111 anys de presó i 130.000 euros de multa per defensar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries. Per poder fer front a les despeses judicials de cara al judici de, des del Grup de Suport de la Pública a Judici et demanem la teva ajuda.

Qui som?
Som 13 estudiants que el 2 de mar├ž del 2017 vam participar en una vaga estudiantil per exigir la rebaixa del 30% dels preus universitaris.

Que va passar?
LÔÇÖany 2016 el Parlament de Catalunya havia aprovat una moci├│ on es contemplava la rebaixa del 30% dels preus universitaris. Davant la manca de voluntat del Govern de la Generalitat per aplicar la rebaixa, el 2 de mar├ž de 2017 milers dÔÇÖestudiants vam buidar les aules i omplir els carrers. El continu immobilisme del Govern ens va portar a convocar una altra vaga lÔÇÖ11 de maig. Tres dies abans dÔÇÖaquesta, els mossos dÔÇÖesquadra van detenir a 3 estudiants i van citar-ne a declarar 8 m├ęs en refer├Ęncia a la vaga del mes de mar├ž. Gr├ácies a aquesta i altres mobilitzacions lÔÇÖestiu del 2020 la Generalitat cedia i feia efectiva la rebaixa del 30% dels preus universitaris. Gr├ácies a la mobilitzaci├│ estudiantil vam aconseguir el que reivindic├ávem per├▓ hem hagut de patir les conseq├╝├Ęncies dÔÇÖaquesta vict├▓ria: la repressi├│.

Que seÔÇÖns demana?
LÔÇÖinforme policial i la instrucci├│ evidencien que hi va haver seguiments previs a diverses militants del Sindicat dÔÇÖEstudiants dels Pa├»sos Catalans (SEPC), evidenciant la persecuci├│ pol├ştica i ideol├▓gica i amb la voluntat de rastrejar lÔÇÖactivitat militant de les acusades.
SeÔÇÖns imputen els delictes de desordres p├║blics i danys, per├▓ lluny dÔÇÖindividualitzar els c├árrecs com el dret requereix, inclouen a totes les acusades dins dÔÇÖun mateix grup que suposadament va cometre els delictes dels quals seÔÇÖls acusa. Demostrant, aix├ş, amb una instrucci├│ rid├şcula, la inexist├Ęncia de proves concloents que les encausades f├│ssim les autores dÔÇÖaquests delictes.
La Fiscal Maria Pilar Lopez Fond├│n ens demana unes penes totalment desproporcionades que posen de manifesta la voluntat de desmobilitzaci├│ en un curs de constant lluita.

Perqu├Ę la teva aportaci├│ ├ęs crucial
LÔÇÖalta petici├│ de penes i la tretzena de persones encausades implica que ens trobem en un proc├ęs judicial amb moltes despeses que van des de pagar als advocats a poder tenir la capacitat per poder fer una campanya denunciant el nostre cas. Som 13 estudiants, joves i amb pocs ingressos, que no podem assumir totes aquestes despeses. Estem en risc dÔÇÖentrar a la pres├│ i ├ęs per aix├▓ que sense la teva aportaci├│ no podem fer una defensa ferma de cara al judici que ho eviti.
Malgrat la repressi├│ patida, ens reafirmem en la lluita que hem empr├Ęs des de fa anys i emplacem a l’estudiantat a continuar lluitant per fer front a la Crisi Educativa actual. Perqu├Ę lluitar contra la privatitzaci├│ i mercantilitzaci├│ de la universitat p├║blica no ├ęs un delicte, ├ęs una obligaci├│!

LÔÇÖAUTOR
La P├║blica a Judici som m├ęs dÔÇÖuna trentena dÔÇÖestudiants encausades per defensar la rebaixa dels preus universitaris. Arran les mobilitzacions estudiantils del 3 de mar├ž i 11 de maig del 2017 i del 15 de mar├ž del 2018 per exigir lÔÇÖaplicaci├│ de la moci├│ aprovada al Parlament de Catalunya per la rebaixa dels preus universitaris lÔÇÖany 2016 , ens trobem amb tres casos repressius on, de moment en un dÔÇÖells ja se’ns ha condemnat a nou estudiants fins a 1 any de pres├│ pel simple fet d’exigir la rebaixa dels preus universitaris.
Gr├ácies a la pressi├│ del moviment estudiantil, lÔÇÖestiu del 2020 el Govern de la Generalitat de Catalunya feia efectiva la rebaixa del 30% dels preus universitaris aprovada pel Parlament, un petit aven├ž cap a una universitat gratu├»ta i accessible per la classe treballadora.
Denunciem p├║blicament la ja esmentada i repetida repressi├│ i persecuci├│ del moviment estudiantil per part de la Generalitat i de la m├á dels mossos dÔÇÖesquadra. Fiscalia i mossos ens volen tancar a la pres├│ pel simple fet de protestar i exigir lÔÇÖaplicaci├│ dÔÇÖuna demanda leg├ştima aprovada al Parlament de Catalunya.

Si ens toquen la P├║blica, ens toquen a totes!
Per m├ęs informaci├│ consulta les nostres xarxes:
Twitter: @PublicaJudici
Instagram: @lapublicaajudici
Facebook: La P├║blica a Judici
Web: http://publicajudici.cat/


LES RECOMPENSES

Samarreta de la P├║blica a Judici.

Bossa de tela de la P├║blica a Judici

Dessuadora de la P├║blica a Judici.

Samarreta ÔÇťLetÔÇÖs burn the prisonsÔÇŁ de Quefer.

Samarreta ÔÇťRosa LuxemburgÔÇŁ de La Vietnamita Cooperativa

Samarreta ÔÇťIndepend├ĘnciaÔÇŁ de La Vietnamita Cooperativa

Samarreta ÔÇťLogo VietnamitaÔÇŁ de La Vietnamita Cooperativa

Samarreta ÔÇťAutodefensa FeministaÔÇŁ (color negre) de La Vietnamita Cooperativa

Samarreta ÔÇťFora les forces dÔÇÖocupaci├│ÔÇŁ de La Vietnamita Cooperativa

Llibre “Ant├şgona emmordassada” de Tigre de Paper.

Impressi├│ digital ÔÇťSÔÇÖhan acabat els llirisÔÇŁ de Roc BlackBlock, en paper Classic Demimatt, estucat mate 250gr 42×59,4 (Din A2)

Impressi├│ digital ÔÇťWork┬Ěink classÔÇŁ de Roc BlackBlock en paper Classic Demimatt, estucat mate 250gr 42×59,4 (Din A2)

Linogravat “Estimar ├ęs un acte revolucionari” de Joan Tur├║

Fuente

——————————————————————————————————————————————————————————-

Castellano:

LA UNIVERSIDAD PÚBLICA A JUICIO!

13 estudiantes nos enfrentamos a 111 a├▒os de c├írcel y 130.000 euros de multa para defender la rebaja del 30% de las tasas universitarias. Para poder hacer frente a los gastos judiciales de cara al juicio de, desde el Grupo de Apoyo de la P├║blica a Juicio pedimos tu ayuda.

La compa├▒├şa
Somos 13 estudiantes que el 2 de marzo del 2017 participamos en una huelga estudiantil para exigir la rebaja del 30% de los precios universitarios.

Que pas├│?
En el a├▒o 2016 el Parlamento de Catalu├▒a hab├şa aprobado una moci├│n en la que se contemplaba la rebaja del 30% de los precios universitarios. Ante la falta de voluntad del Gobierno de la Generalitat para aplicar la rebaja, el 2 de marzo de 2017 miles de estudiantes vaciamos las aulas y llenar las calles. El continuo inmovilismo del Gobierno nos llev├│ a convocar otra huelga el 11 de mayo. Tres d├şas antes de esta, los mozos de escuadra detuvieron a 3 estudiantes y citar a declarar 8 m├ís en referencia a la huelga del mes de marzo. Gracias a esta y otras movilizaciones en el verano de 2020 la Generalitat ced├şa y hac├şa efectiva la rebaja del 30% de los precios universitarios. Gracias a la movilizaci├│n estudiantil conseguimos lo que reivindic├íbamos pero hemos tenido que sufrir las consecuencias de esta victoria: la represi├│n.

Que se nos pide?
El informe policial y la instrucci├│n evidencian que hubo seguimientos previos a varias militantes del Sindicato de Estudiantes de los Pa├şses Catalanes (SEPC), evidenciando la persecuci├│n pol├ştica e ideol├│gica y con la voluntad de rastrear la actividad militante de las acusadas.
Se nos imputan los delitos de des├│rdenes p├║blicos y da├▒os, pero lejos de individualizar los cargos como el derecho requiere, incluyen a todas las acusadas dentro de un mismo grupo que supuestamente cometi├│ los delitos de los que se les acusa. Demostrando, as├ş, con una instrucci├│n rid├şcula, la inexistencia de pruebas concluyentes que las encausadas fu├ęramos las autoras de estos delitos.
La Fiscal Maria Pilar Lopez Fond├│n nos pide unas penas totalmente desproporcionadas que ponen de manifiesto la voluntad de desmovilizaci├│n en un curso de constante lucha.

Para que tu aportaci├│n es crucial
La alta petici├│n de penas y la decimotercera de personas encausadas implica que nos encontramos en un proceso judicial con muchos gastos que van desde pagar a los abogados poder tener la capacidad para poder hacer una campa├▒a denunciando nuestro caso . Somos 13 estudiantes, j├│venes y con pocos ingresos, que no podemos asumir todos estos gastos. Estamos en riesgo de entrar en prisi├│n y es por eso que sin tu aportaci├│n no podemos hacer una defensa firme de cara al juicio que lo evite.
Pese a la represi├│n sufrida, nos reafirmamos en la lucha que hemos emprendido desde hace a├▒os y emplazamos a los estudiantes a continuar luchando para hacer frente a la Crisis Educativa actual. Porque luchar contra la privatizaci├│n y mercantilizaci├│n de la universidad p├║blica no es un delito, es una obligaci├│n!

EL AUTOR
La P├║blica a Juicio somos m├ís de una treintena de estudiantes encausadas para defender la rebaja de los precios universitarios. A ra├şz las movilizaciones estudiantiles del 3 de marzo y 11 de mayo de 2017 y del 15 de marzo de 2018 para exigir la aplicaci├│n de la moci├│n aprobada en el Parlamento de Catalu├▒a por la rebaja de los precios universitarios el a├▒o 2016, nos encontramos con tres casos represivos donde, de momento en uno de ellos ya se nos ha condenado a nueve estudiantes hasta 1 a├▒o de prisi├│n por el simple hecho de exigir la rebaja de los precios universitarios.
Gracias a la presi├│n del movimiento estudiantil, en el verano de 2020 el Gobierno de la Generalidad de Catalu├▒a hac├şa efectiva la rebaja del 30% de los precios universitarios aprobada por el Parlamento, un peque├▒o avance hacia una universidad gratuita y accesible para la clase trabajadora.
Denunciamos p├║blicamente la ya mencionada y repetida represi├│n y persecuci├│n del movimiento estudiantil por parte de la Generalitat y de la mano de los mozos de escuadra. Fiscal├şa y mozos nos quieren en la c├írcel por el simple hecho de protestar y exigir la aplicaci├│n de una demanda leg├ştima aprobada en el Parlamento de Catalu├▒a.

Si nos tocan la P├║blica, nos tocan a todas!
Para más información consulta nuestras redes:
Twitter: @PublicaJudici
Instagram: @lapublicaajudici
Facebook: La P├║blica a Juicio
Web: http://publicajudici.cat/
Fuente: Lahaine.org