January 8, 2021
De parte de Grup Antimilitarista Tortuga
2,101 puntos de vista

Redacci贸 –

Menys despeses militars m茅s Sanitat, Educaci贸, Investigaci贸, Serveis P煤blics, Pensions, 鈥

Llegim amb sorpresa la not铆cia que l鈥檃lcalde d鈥橝lzira ofereix els terrenys del fallit PAI de la Garrofera per a albergar una seu de l鈥檈x猫rcit de terra. Aquesta proposta ens sorpr猫n per molts motius:

Al mar莽 de 2017 va ser Comprom铆s per Alzira, el partit que va incorporar en l鈥櫭簂tim moment una modificaci贸 a la revisi贸 del PGOU per a declarar la Garrofera com a s貌l no urbanitzable de protecci贸 agr铆cola per a defensar-lo de futures reclassificacions, destacant el seu gran valor agr铆cola鈥 C贸m 茅s possible que aquest valor agr铆cola s鈥檋aja perdut en estos tres anys? S鈥檋a evaporat per la calor?

Segons l鈥檃lcalde, la proposta suposar脿 una important inversi贸 semblant a la que va suposar la instal路laci贸 de la Ford a Almussafes i dissortadament, la comparaci贸 no pot ser m茅s encertada, doncs de tots 茅s conegut que la Ford d鈥橝lmussafes porta anys amb bastants problemes en la producci贸 de vehicles i rebent molts milions p煤blics per a no anar-se鈥檔 a altres pa茂sos.

脡s evident que la Ford d鈥橝lmussafes respon a un model de consum del passat, les noves generacions afortunadament ja no somien amb aprovar l鈥檈xamen de conduir i comprar-se un cotxe, la ind煤stria de l鈥檃utom貌bil fa molt temps que est脿 sent subvencionada per l鈥橢stat, i fins i tot aix铆 el seu futur penja d鈥檜n fil. A m茅s el transport 茅s el principal causant de l鈥檈merg猫ncia clim脿tica i cal reduir-lo a la meitat鈥

De la mateixa manera, les inversions en Defensa pertanyen a un model del passat, i aix铆 ha quedat 脿mpliament demostrat per la crisi sanit脿ria mundial causada pel Covid-19. La pand猫mia ha posat en evid猫ncia la indiscutible necessitat d鈥檃ugmentar les inversions en Sanitat, Educaci贸, Investigaci贸, Pensions (moltes fam铆lies sobreviuen gr脿cies a les xicotetes pensions dels avis鈥), etc., en lloc de gastar l鈥檈sc脿s pressupost nacional en armament o en log铆stica militar.

Cal remarcar tamb茅 que els mateixos diners emprats en temes socials i ambientals creen molts m茅s llocs de treball i beneficis per a tots que quan es dediquen a temes militars com per exemple comprar armaments sofisticats, car铆ssims i amb molts intermediaris (i corrupci贸). Per cert que l鈥檈x猫rcit espanyol arrossega un deute acumulat astron貌mic, d鈥檜ns 30.000 milions d鈥欌偓, i cada any es gasta m茅s de 20.000 milions, a costa de tots nosaltres鈥

Hi ha nombrosos pa茂sos sense ex猫rcit (Islandia, Costa Rica, Panam脿, Mauricio, Vanuatu, Tuvalu, 鈥) i s贸n precisament els que millor viuen en les seues regions, de manera que ac铆 haur铆em d鈥檌mitar-los, dissolguent o reciclant l鈥檈x猫rcit espanyol per a protecci贸 civil o vigil脿ncia forestal. Perqu猫 a estes altures ning煤 va a envair-nos i en cas d鈥檜na guerra, amb les armes NBQ actuals, cap ex猫rcit ens salvaria perqu猫 la destrucci贸 total estaria assegurada鈥

Per aix貌 mateix els ecologistes som pacifistes, ja que quan els ex猫rcits utilitzen les seues armes el medi ambient 茅s una altra v铆ctima de la destrucci贸. Hui m茅s que mai, defensar el medi ambient 茅s defensar la pau.

Aix铆 doncs, des de la Ribera en Bici demanem a l鈥橝juntament d鈥橝lzira que retire la candidatura de la ciutat per albergar la seu log铆stica per a l鈥檈x猫rcit de terra i que fomente un model econ貌mic basat en l鈥檈cologia, la sostenibilitat i la cultura de la pau.

La Ribera en Bici-Ecologistes en Acci贸

Font: https://www.riberaexpress.es/2020/1…
Fuente: Grupotortuga.com