January 6, 2021
De parte de Grup Antimilitarista Tortuga
2,083 puntos de vista

LA VIDA. RECULL DE POEMES.

Arbre Agull贸 i Guerra

脡s la primera vegada que em demanen escriure la presentaci贸 d 虂un poemari. D鈥檜n llibre de poemes que, a m茅s a m茅s, ha escrit un amic.

Aix铆 que aprofite per a compartir amb vosaltres el que vaig sentiral llegir 鈥渓a vida鈥:

La totalitat dels poemes em fan sentir a gust perque els comprenc, em diuen coses. Perque s贸n i transmeten vida. Arbre li dona valor, pres猫ncia, consist猫ncia i amera de po猫tica humanitat els actes quotidians.

Descriu les sensacions que li fa el primer caf茅, o les relaccionsamb membres de la fam铆lia, tamb茅 l鈥檈nyoran莽a d鈥檃quell temps passat emprat per fer xarrades profundes, amb un context de tranquilitat i de relaxaci贸. O coses tan quotidianes, tan variades i del dia a dia com el calor de la llar, o enfrontar la cruesa de l 虂envelliment, reflexionar sobre el ser hum脿 i les etapes que sucessives etapes que va vivint i fins i tot, els records dels anys passats al 鈥渢alego鈥.


Veure passar la vida 茅s anar per les medicines, 茅s anar al mercato fer el dinar.

Amb quina tendresa parla , tamb茅, de la vellesa!

Tamb茅 ocupen el seu espai al llibre espurnes de vida, viv猫ncies amb la natura, guerres, crims, mis猫ries… o veritats com que el canvi clim脿tic afecta a la vida, o que l鈥檌ncrement de la militaritzaci贸 produeix calamitats.

Al mateix temps, no deixa de posar-nos al davant dels ulls poemes reivindicant que la felicitat 茅s tan sencilla que est脿 al abast de totes i tots.

De segur que, quan el llegiu, gaudireu i es sentireu identificades, perque 茅s la vida sense ornamens innecessaris, la que totes les persones sentim i vivim, plasmada en poemes i compartidade manera totalment assequible per a qualsevol persona sensible,amb unes dosis m铆nimes d鈥檋umanitat.

Asun Navarro

RECORD DEL 鈥淭ALEGO鈥

Em desperto suat

En la retina l鈥檃mpolla de vidre

Reflexos de llum

A un pam del rostre

Com m鈥檋e posat al bell mig?

La baralla sorollosa

Per sort, s鈥檋a paralitzat

A trenc d鈥檃lba

Penetra el raig de sol

Enllumenant

El quadre de l鈥檃vi

Sorolls de cuina

El pare fa caf猫

La Lucia xiscla:

Mare on est脿 el vestit?

Sento el calor de la llar

Despr茅s d鈥檃nys al penal.

(recreaci贸 liter脿ria a partir d鈥檜n fet real 1971 al Penal Naval militar Cartagena)

Descarregar el llibre sencer (pdf):
Fuente: Grupotortuga.com