April 1, 2021
De parte de La Haine
2,246 puntos de vista
01/04/2021 :: Barcelona
x Solidaritat Perif猫rica i Alerta Solid脿ria
Des de Solidaritat Perif猫rica i Alerta Solid脿ria anunciem que ara som nosaltres les qui impulsem l鈥檃cusaci贸 contra la mentida i la manipulaci贸 policial.

La sent猫ncia del Jutjat Penal n煤m. 13 de Barcelona, de 19 d鈥檕ctubre, esdevinguda ferma, i que declara l鈥檃bsoluci贸 de dos antifeixistes, obre la porta a la querella contra l鈥檃gent dels Mossos d鈥橢squadra que va llen莽ar-se violentament sobre un d鈥檈lls i contra els agents que van confeccionar l鈥檃testat policial dels fets falsejant la realitat per obtenir la condemna contra els detinguts.

Les imatges, prou expl铆cites, i que han estat cabdals en la celebraci贸 del judici, parlen per si soles mostrant el policia llen莽ant-se sobre un manifestant que protestava pac铆ficament i que pateix la violenta detenci贸 d鈥檜n agent de Mossos d鈥橢squadra que l鈥檈scomet per l鈥檈squena, quan la manifestaci贸 finalitzava.

Aquell 16 d鈥檕ctubre, pocs dies despr茅s de la publicaci贸 de la sent猫ncia del Proc茅s, que va desencadenar una setmana de mobilitzacions, ve茂ns i ve茂nes del barri d鈥橦orta de Barcelona, protestaven pac铆ficament davant d鈥檜n acte provocatiu d鈥檜n partit del bloc del 155. L鈥檋ostilitat va venir de la m脿 dels Mossos d鈥橢squadra que, un cop acabat l鈥檃cte espanyolista, els va obrir pas entre els antifeixistes, a cops de porra. Moltes ve茂nes van patir contusions i ferides i fins i tot una d鈥檈lles va haver d鈥檃nar d鈥檜rg猫ncies. En aquest context de cops i d鈥檌ndignaci贸 ve茂nal, van ser detingudes dues persones. Una, ve茂na d鈥橦orta, i l鈥檃ltra, ve茂na de Nou Barris.

El 28 de setembre es va celebrar el judici. La Generalitat va intentar personar-se com acusaci贸 particular, fent-ho fora de termini, i La Fiscalia va demanar 2 anys i 4 mesos de pres贸 per atemptat contra l鈥檃utoritat i desordres per a cada encausat. La sent猫ncia per貌, recollint els fets de les imatges, que contradiuen la versi贸 policial, conclou amb finalment l鈥橝BSOLUCI脫 per a les dues companyes encausades.

Si b茅 la sent猫ncia apunta a la tasca ingent dels agents i a la pressi贸 que han de suportar, per justificar que la falsedat de les seves acusacions es pugui deure a un error d鈥檃preciaci贸 dels fets, tamb茅 deixa molt clar que la lesi贸 al genoll del policia lleument lesionat es pot deure a la caiguda d鈥檃quest quan va saltar per sobre l鈥檈squena del detingut que marxava tranquil路lament, com mostra un dels v铆deos.

 Des de Solidaritat Perif猫rica i Alerta Solid脿ria anunciem que ara som nosaltres les qui impulsem l鈥檃cusaci贸 contra la mentida i la manipulaci贸 policial. Presentarem la querella pr貌ximament contra els agents implicats en els fets i en l鈥檈laboraci贸 de l鈥檃testat, per delictes contra la integritat moral, lesions i den煤ncia falsa.

 Actuem contra aquestes pr脿ctiques malauradament for莽a habituals en la confecci贸 dels atestats per part de Mossos d鈥橢squadra contra manifestacions antifeixistes, que situen les represaliades en una absoluta posici贸 d鈥檌ndefensi贸 quan no poden gaudir de proves gr脿fiques que demostrin les falses acusacions i manca de neutralitat dels cossos policials.

 Manifestar-se i defensar els nostres drets com a poble i classe no 茅s cap delicte!

Des del cor de la Perif猫ria Nord, sempre antifeixistes!!! #NoClaudiquem

Barcelona, Pa茂sos Catalans, 29 de mar莽 de 2021
Fuente: Ppcc.lahaine.org