November 17, 2020
De parte de La Haine
1,895 puntos de vista
17/11/2020 :: Madrid, Nacionales PP.Catalans
x Andreu Merino / Bernat Surroca
El joven gaditano hac铆a un a帽o y un mes que estaba en prisi贸n provisional y ahora tendr谩 que esperar la sentencia del juicio que ha terminado hoy

[Catal脿]

Llibertat per a Dani Gallardo, l’煤nic detingut pels fets de la sent猫ncia de l’1-O que continuava empresonat

El jove gadit脿 feia un any i un mes que estava en pres贸 provisional i ara haur脿 d’esperar la sent猫ncia del judici que ha acabat avui

Gallardo, al banc dels acusats | ACNDani Gallardo, el jove gadit脿 i ve铆 de Madrid que feia m茅s d’un any que estava empresonat despr茅s de ser detingut per manifestar-se contra la sent猫ncia de l’1-O, ha quedat en llibertat provisional aquest dimarts, segons ha confirmat el seu advocat a Naci贸Digital. Precisament avui s’ha celebrat la segona i 煤ltima sessi贸 del judici contra Gallardo, en qu猫 la Fiscalia demana sis anys de pres贸 per a ell, acusat de desordres p煤blics, atemptats contra l’autoritat i lesions greus.

Gallardo era l’煤nic detingut durant les protestes per a sent猫ncia de l’1-O que continuava en pres贸 provisional, despr茅s de ser detingut el 16 d’octubre del 2019 a Madrid. Ara podr脿 esperar des de casa seva la sent猫ncia del judici, que podria fer-se p煤blica d’aqu铆 a un mes. Per a l’advocat de Gallardo, Karim Benamar, 茅s una “bona senyal” que el jutge hagi decretat a llibertat provisional despr茅s del judici.

En la sessi贸 d’avui a l’Audi猫ncia de Madrid han comparegut els p猫rits i, segons la defensa, no s’ha pogut acreditar la culpabilitat de Gallardo en les lesions dels agents de la policia espanyola. Fonts de les defenses consultades per Naci贸Digital consideren que les pericials m猫diques evidencien que les lesions no s贸n compatibles amb el relat dels fets i que en cap moment els agents van c贸rrer un risc greu a la integritat f铆sica. Tampoc coincideix amb la realitat el relat que han fet els t猫cnics de l’ajuntament de Madrid en relaci贸 als contenidors cremats aquell dia al centre de la capital espanyola. A les conclusions, la defensa de Gallardo ha insistit en les contradiccions de la versi贸 policial. 

Segons el relat de la Fiscalia, Gallardo participava en una manifestaci贸 a la Plaza Canalejas de Madrid juntament amb un grup de 80 persones “que portaven pals i llambordes” i que “van causar desperfectes al mobiliari urb脿 i van agredir altres vianants”. Els agents antidisturbis que s’havien desplegat en motiu de la concentraci贸 els van perseguir fins la Pla莽a Santa Ana per貌 alguns membres del grup “van fer barricades amb contenidors i els van intentar incendiar”.

Els agents van agafar la seva amiga Elsa Vilkki, que segons el relat de la Fiscalia tamb茅 havia participat “juntament a la massa violenta en nombrosos danys al mobiliari p煤blic i a les agressions als vianants”. Segons aquest relat de la Fiscalia, mentre un dels agents l’intentava retenir “l’acusat Dani Gallardo el va colpejar per l’esquena i de manera violenta amb un pal de fusta d’uns 90 cm de llarg i 7 d’ample amb sis claus que el travessaven” en dues ocasions al casc de l’agent. Un altre agent el va detenir.

Gallardo nega els fets i el grup de suport se’n desvincula

En la primera sessi贸 del judici celebrada fa dues setmanes, Gallardo va negar davant del tribunal cap agressi贸 a agents durant les protestes per la sent猫ncia i, de fet, va negar haver participat en cap manifestaci贸 de suport als presos. Segons va explicar, els agents estaven colpejant la seva companya i ell va intentar protegir-la amb el seu cos. “Preferia que em peguessin a mi que a ella”, va dir davant del tribunal. Gallardo va negar que utilitz茅s cap pal per colpejar els agents -com sost茅 la policia i la Fiscalia- ni que form茅s part de cap grup antisistema. 

La declaraci贸 de Gallardo ha provocat que, un cop acabat el judici, el Moviment Antirepressiu de Madrid s’hagi desvinculat del cas. El col路lectiu havia exercit de grup de suport de Gallardo des de la seva detenci贸 i havia insistit que la seva era una causa pol铆tica. A trav茅s d’un comunicat, el moviment considera que les declaracions de Gallardo davant del jutge van en contra dels seus principis. “No demanem que s’autoincrimini cap acte, per貌 s铆 mantenir, com a m铆nim, la mateixa actitud de lliure que els ha dut a ser detinguts”, diuen.
 

Un any i un mes despr茅s de ser empresonat, doncs, Gallardo torna a trepitjar el carrer. Ell va ser un dels centenars de joves detinguts pels Mossos d’Esquadra o la policia nacional espanyola durant les manifestacions contra la sent猫ncia de l’1-O.

 
Fins avui era l’煤nic que continuava empresonat per貌 en s贸n 200 que continuen a l’espera de judici, una vintena dels quals van passar per la pres贸. La repressi贸 ha estat especialment dura contra els joves migrants, cinc dels quals van ser deportats al seu pa铆s.

Per ara l’煤nica sent猫ncia sobre les detencions posteriors a la sent猫ncia de l’1-O 茅s la de la causa contra Ibrahim Afkir i Charaf Fadlaoui. Els dos joves gironins van passar gaireb茅 nou mesos en pres贸 provisional i van ser absolts per l’Audi猫ncia de Girona al juliol.

 [Castellano]

Libertad para Dani Gallardo, el 煤nico detenido por los hechos de la sentencia del 1-O que continuaba encarcelado

El joven gaditano hac铆a un a帽o y un mes que estaba en prisi贸n provisional y ahora tendr谩 que esperar la sentencia del juicio que ha terminado hoy

Gallardo era el 煤nico detenido durante las protestas para sentencia del 1-O que continuaba en prisi贸n provisional, tras ser detenido el 16 de octubre de 2019 en Madrid. Ahora podr谩 esperar desde su casa la sentencia del juicio, que podr铆a hacerse p煤blica dentro de un mes. Para el abogado de Gallardo, Karim Benamar, es una “buena se帽al” que el juez haya decretado en libertad provisional tras el juicio.

En la sesi贸n de hoy en la Audiencia de Madrid han comparecido los peritos y, seg煤n la defensa, no se ha podido acreditar la culpabilidad de Gallardo en las lesiones de los agentes de la polic铆a espa帽ola. Fuentes de las defensas consultadas por Naci贸 Digital consideran que las periciales m茅dicas evidencian que las lesiones no son compatibles con el relato de los hechos y que en ning煤n momento los agentes corrieron un riesgo grave a la integridad f铆sica. Tampoco coincide con la realidad el relato que han hecho los t茅cnicos del ayuntamiento de Madrid en relaci贸n a los contenedores quemados ese d铆a en el centro de la capital espa帽ola. En las conclusiones, la defensa de Gallardo ha insistido en las contradicciones de la versi贸n policial. 

Seg煤n el relato de la Fiscal铆a, Gallardo participaba en una manifestaci贸n en la Plaza Canalejas de Madrid junto con un grupo de 80 personas “que llevaban palos y adoquines” y que “causaron desperfectos en el mobiliario urbano y agredieron otros peatones”. Los agentes antidisturbios que se hab铆an desplegado con motivo de la concentraci贸n los persiguieron hasta la Plaza Santa Ana pero algunos miembros del grupo “hicieron barricadas con contenedores y los intentaron incendiar”.

Los agentes tomaron su amiga Elsa Vilkki, que seg煤n el relato de la Fiscal铆a tambi茅n hab铆a participado “junto a la masa violenta en numerosos da帽os al mobiliario p煤blico y en las agresiones a los peatones”. Seg煤n este relato de la Fiscal铆a, mientras uno de los agentes del intentaba retener “el acusado Dani Gallardo lo golpe贸 por la espalda y de manera violenta con un palo de madera de unos 90 cm de largo y 7 de ancho con seis claves que lo atravesaban “en dos ocasiones en el casco del agente. Otro agente lo detuvo.

Gallardo niega los hechos y el grupo de apoyo se desvincula

En la primera sesi贸n del juicio celebrada hace dos semanas, Gallardo neg贸 ante el tribunal ninguna agresi贸n a agentes durante las protestas por la sentencia y, de hecho, neg贸 haber participado en ninguna manifestaci贸n de apoyo a los presos. Seg煤n explic贸, los agentes estaban golpeando su compa帽era y 茅l intent贸 protegerla con su cuerpo. “Prefer铆a que me pegaran a m铆 que a ella”, dijo ante el tribunal. Gallardo neg贸 que utilizara ning煤n palo para golpear los agentes -como sostiene la polic铆a y la Fiscal铆a- ni que formara parte de ning煤n grupo antisistema. 

La declaraci贸n de Gallardo ha provocado que, una vez terminado el juicio, el Movimiento antirepresivo de Madrid haya desvinculado del caso. El colectivo hab铆a ejercido de grupo de apoyo de Gallardo desde su detenci贸n y hab铆a insistido en que la suya era una causa pol铆tica. A trav茅s de un comunicado, el movimiento considera que las declaraciones de Gallardo ante el juez van en contra de sus principios. “No pedimos que s’autoincrimini ning煤n acto, pero s铆 mantener, como m铆nimo, la misma actitud de libre que les ha llevado a ser detenidos”, dicen.

 Un a帽o y un mes en prisi贸n preventiva

Un a帽o y un mes despu茅s de ser encarcelado, pues, Gallardo vuelve a pisar la calle. 脡l fue uno de los cientos de j贸venes detenidos por los Mossos o la Polic铆a Nacional durante las manifestaciones contra la sentencia del 1-O.

Hasta hoy era el 煤nico que continuaba encarcelado pero son 200 que contin煤an a la espera de juicio , una veintena de los cuales pasaron por la prisi贸n. La represi贸n ha sido especialmente dura contra los j贸venes migrantes , cinco de los cuales fueron deportados a su pa铆s.

Por ahora la 煤nica sentencia sobre las detenciones posteriores a la sentencia del 1-O es la de la causa contra Ibrahim Afkir y Charaf Fadlaoui . Los dos j贸venes gerundenses pasaron casi nueve meses en prisi贸n provisional y fueron absueltos por la Audiencia de Girona en julio.

https://www.naciodigital.cat/noticia/211782/llibertat-dani-gallardo-unic-detingut-pels-fets-sentencia-1-o-continuava-empresonat
Fuente: Madrid.lahaine.org