April 29, 2022
De parte de CGT Barcelona
797 puntos de vista

Parlaments de lluites sindicals i socials a la Pla莽a Joanic

Un any m茅s la CGT sortim als carrers l鈥1 de maig amb el car脿cter reivindicatiu que mantenim al llarg de tot l鈥檃ny i no nom茅s en ocasi贸 d鈥檃quest dia.

El darrer any hem vist com les condicions de vida de la classe treballadora continuen empitjorant. Estem assistint a una nova crisi que 茅s la continuaci贸 de la de 2008. Ara l鈥檈xplicaci贸 s贸n les conseq眉猫ncies del coronavirus i de nou tot el pes d鈥檃questa recau, com sempre, en la classe treballadora. La situaci贸 econ貌mica no millora i el cost de la vida no deixa de pujar sense que les rendes de la classe treballadora creixin al mateix ritme. A m茅s, quan tot just hem comen莽at a pagar les conseq眉猫ncies de la Covid-19 s鈥檃costen les de la guerra d鈥橴cra茂na.

El sistema capitalista ha posat a funcionar la seva maquin脿ria perqu猫 de nou siguem les treballadores i treballadors els qui assumim els sacrificis amb el nou Pacte de rendes signat pel govern de l鈥橢stat amb la complicitat dels sindicats majoritaris. El Pacte de Rendes congela els salaris provocant  p猫rdua de poder adquisitiu, per貌 no controla els beneficis de les grans corporacions empresarials, ratificant l鈥檃ugment de la pobresa i de les desigualtats: l鈥橧PC disparat al 9% mentre que els sous, pugen amb sort un 2%. Ni els salaris ni les rendes b脿siques tenen una actualitzaci贸 que s鈥檈quipari a l鈥檈ncariment del cost de la vida. A tots els fronts podem observar el mateix: pensions que no es revaloren, convenis que es queden congelats鈥

La nova reforma laboral que s鈥檋avia prom猫s com la soluci贸 als problemes de la classe treballadora no ha suposat res m茅s que una nova decepci贸 i enorme frac脿s.  Representa la definitiva legitimaci贸, per part de l鈥檃utodenominat govern m茅s progressista de la hist貌ria, dels aspectes m茅s lesius de les reformes laborals de 2010 (govern Zapatero) i 2012 (govern Rajoy):

-Continuen els mecanismes que facilitaven els acomiadaments (no es recuperen indemnitzacions ni els salaris de tramitaci贸).

-Es queden les raons intangibles de les previsions econ貌miques (p猫rdues previstes o futures) per poder dur a terme acomiadaments col路lectius o la no-intervenci贸 de l鈥檃utoritat laboral als ERO. -Dels convenis d鈥檈mpresa nom茅s es garanteix la igualtat salarial, per貌 no la resta.

-En mat猫ria de subcontractaci贸 caldr脿 lluitar-la als jutjats, ja que no es dona una soluci贸 clara als que fan la mateixa feina, per貌 no reben el mateix salari.

A la CGT ni la faran creure ni la faran callar, per m茅s operacions propagand铆stiques que duguin a terme el que prometien assaltar el cel. Les veritables conquestes socials, les que suposen una veritable transformaci贸 no han sorgit mai d鈥檜n pacte entre ni amb les oligarquies. Les conquestes socials s鈥檃consegueixen al carrer i no a les urnes..

Barcelona a 29 d鈥檃bril de 2022

Els drets es conquisten lluitant!

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2022/04/20220429-1-maig-2022-CGT-Barcelona-MANIFESTACIO-11h-Jardinets-de-Gracia.pdf

https://www.cgtbarcelona.org/wp-content/uploads/2022/04/20220429-1-mayo-2022-CGT-Barcelona-MANIFESTACION-11h-Jardinets-de-Gracia.pdfFuente: Cgtbarcelona.org