March 12, 2021
De parte de Grup Antimilitarista Tortuga
297 puntos de vista

L鈥檌nforme 鈥淢ilitarisme i crisi ambiental. Una reflexi贸 necess脿ria鈥, 茅s la primera publicaci贸 realitzada per investigadores del Centre Del脿s d鈥橢studis per la Pau que pret茅n, des d鈥檜n enfocament cr铆tic i amb perspectiva de seguretat humana, abordar la problem脿tica de la crisi clim脿tica i els seus vincles amb el militarisme. Aix铆 s鈥檈studia de quina manera el militarisme 茅s una de les causes rellevants de l鈥檈scalfament global i dels danys mediambientals que s鈥檕bserven arreu del planeta. Aix铆 mateix, la recerca busca explicar com, des d鈥檜na perspectiva de seguretat nacional i militar, el militarisme 茅s la conseq眉猫ncia i resposta actual enfront d鈥檃questa crisi. En aquest sentit, es tracta de plantejar propostes per a una transici贸 ecol貌gica reeixida, que implica necess脿riament un enfocament de pau mediambiental i una desviaci贸 de despeses i fons militars cap al finan莽ament de pol铆tiques de seguretat per a la pau, per desenvolupar pol铆tiques de mitigaci贸 dels efectes de la crisi clim脿tica.

Coordinadores: Pere Brunet i Chlo茅 Meulewaeter

Autores: Gemma Amor贸s, Xavier Bohigas, Teresa de Fortuny, Anna Montull, Albert Orta Mascar贸, Pere Ortega, Ainhoa Ruiz Benedicto i Quique S谩nchez Ochoa

Pots consultar i descarregar el resum executiu en catal脿, en castell脿 i en angl猫s, i l鈥檌nforme complet en catal脿 i en castell脿.




Fuente: Grupotortuga.com