November 26, 2020
De parte de CGT CEB-IMEB Educacio
510 puntos de vista

L’octubre del 2019 CCOO i UGT van convocar una reuni贸 amb el col路lectiu de treballadores de bressol, en aquesta assemblea els sindicats van informar que l’administraci贸 estava plantejant unes oposicions amb una baixada de categoria, ja que per la titulaci贸 que tenia la majoria de les treballadores no era legal fer-les en la categoria actual que 茅s un A2, proposen baixar categoria C1.

CGT no est脿vem al corrent de res, tot i que l’administraci贸 tamb茅 ens hauria d’haver informat, nosaltres vam assistir a la reuni贸 com oients.

A partir d’aqu铆 sorgeixen dos problemes:

1.La categoria C1 tampoc correspon a la titulaci贸 requerida per les treballadores.

2. L’imeb requereix que un ter莽 de la plantilla tingui titulaci贸 de mestra que correspon a la categoria A2.

脡s a dir, la categoria C1 no correspon a cap de les educadores segons la seva titulaci贸.

La categoria B seria la que correspon a les t猫cniques en educaci贸 infantil, el problema 茅s que aquesta categoria no est脿 desenvolupada a la RLT (relaci贸 de llocs de treball).

A partir d’aqu铆, com a CGT, comencem a recavar informaci贸 i convoquem assemblea amb les treballadores per presentar la informaci贸 que hem anat recopilant i obrir debat per valorar com hem d’actuar.

El dia 15/11/19 assistim a la Mesa t猫cnica a la Ger猫ncia de Recursos humans monotem脿tica pel tema oposicions, l’administraci贸 planteja als sindicats convocar A2 per una part i C1 per un altre. Se’n deriva una problem脿tica i 茅s que A2 tindrien doble possibilitat perqu猫 podrien presentar-se a les dues convocat貌ries, llavors sorgeix la proposta de convocar totes les places a C1 amb la possibilitat d’un cop dins fer promoci贸 interna. Resum de la reuni贸.

En aquesta reuni贸 demanem desplegar la categoria B, l’administraci贸 comenta que l’EBEP trasllada aquesta responsabilitat a la comunitat aut貌noma, per貌 s’ofereix per demanar un dictamen jur铆dic per resoldre dubtes.

Acordem fer pr貌xima reuni贸: 17 de desembre del 2019, l’Elena P茅rez demanar脿 un dictamen jur铆dic referent al grup B (aquesta reuni贸 no va arribar, per una banda l’administraci贸 posposa reiteradament la reuni贸 i per altra banda, amb l’arribada de la COVID es paralitza el tema)

Continuem contactant amb diferents assessors jur铆dics i a fer assemblees amb el col路lectiu de bressol.

A trets generals el col路lectiu que venia a les assemblees va estar en desacord un脿nimement en acceptar la categoria C1 per totes les treballadores i va estar d’acord en el fet que cal emprendre accions.

Es van crear comissions per portar a terme diferents accions.

Algunes treballadores s’havien assessorat legalment i des de CGT tamb茅 vam continuar treballant conjuntament amb la nostra assessora legal i es van anar compartint informacions a les assemblees.

Durant el confinament per la COVID-19 el tema es va paralitzar per part de l’administraci贸, no ens van tornar a convocar per tractar el tema fins a l’octubre del 2020 (quasi un any despr茅s).

El dia 23/10 l’administraci贸 convoca als sindicats a la mesa de treball per parlar de les categories de cara a les oposicions, Apunts reuni贸. Ens comenten que la possibilitat de desenvolupar la categoria B no els correspon a ells. Els costa facilitar-nos el document i un cop aconseguim que l’envi茂n veiem que est脿 signat el gener del 2020, Dictamen

No entenem per qu猫 han trigat tants mesos a enviar el dictamen. Segons el que ens expliquen la creaci贸 del grup B funcionarial queda reservada a les administracions estatal o auton貌mica, i no es pot crear en l’脿mbit municipal.

La proposta que fan 茅s convocar pr貌ximament una part de les places nom茅s de la categoria C1, per貌 controlant que les treballadores amb una titulaci贸 superior no s’hi puguin presentar les places A2 serien convocades m茅s endavant.

Ens tornen a convocar pel pr貌xim dia 26/11 des de l’administraci贸 a la mesa de treball sobre les categories de les opos.

Ens han enviat un full de ruta amb una proposta;

Es proposa declarar a extingir la categoria A2. El personal funcionari de carrera de la categoria declarada a extingir mantindr脿 la seva vinculaci贸 i tots els drets de mobilitat, promoci贸 i carrera professional. Aquesta regulaci贸 茅s d’aplicaci贸 al personal que es trobi en alguna situaci贸 d’exced猫ncia amb reserva de pla莽a o en serveis especials.

El personal funcionari inter铆 de la categoria declarada a extingir, mantindran la seva vinculaci贸 i el seu nomenament s’adaptar脿 a la categoria Educadora Escola Bressol, Escala Administraci贸 Especial. Classe auxiliar t猫cnica. Subgrup de titulaci贸 C1, conservant el temps de serveis prestats.

Al full de ruta que ens envien no parlen en cap moment de la categoria A2 en les oposicions, 茅s a dir, entenem que a la reuni贸 d’aquest dijous proposaran fer el concurs d’oposici贸 煤nicament en categoria C1.

Per poder rebatre aquesta proposta a la reuni贸 del dijous, tornem a recopilar informaci贸 legal:

Ens reunim amb el col路lectiu ronda i tamb茅 amb l’assessora legal de CGT. De moment ens informen que: (aviat ens enviaran l’estudi complet sobre el cas).

– Es podrien impugnar unes opos si com a requisit per treballar es demana una categoria superior a la que oferten al concurs d’oposicions i que primer de tot s’ha de canviar la RLT.

– Podr铆em pressionar a la Generalitat perqu猫 fes la categoria B funcionarial, per貌 s’ha de tenir en compte que aix貌 茅s un cam铆 molt llarg que triga molt de temps.

– En principi, l’administraci贸 no podria vetar que la gent amb magisteri es presenti. a una categoria inferior. L’administraci贸 hauria de justificar-ho molt b茅.

– Pel que fa al tema econ貌mic, la baixada de categoria implica una baixada de sou, aquesta la podrien compensar amb un complement retributiu a part. Els possibles complements d’experi猫ncia professional van subjectes a les categories i, per tant, cobrarien menys.

– Segons l’EBEP no ens poden convocar en una categoria fora de la nostra titulaci贸, ni superior ni inferior, la B seria la que correspon a les t猫cniques d’educaci贸 infantil.

– Al necessitar 鈪 de mestres a la plantilla, aquestes segons l’EBEP haurien de ser reconegudes com categoria A2.

– Si existeixen dues categories (A2 i B) hauran d’haver-hi diferents, sous, tasques, etc.

Assistirem a la mesa de treball acompanyades de l’assessora legal de CGT i exposarem tot el recull jur铆dic que tenim fins ara per evitar que hi hagi una baixada de categoria a C1.

Per un altra banda, sabem que no volem acceptar la categoria C1 i ens acollirem a tots els arguments legals que tenim, per貌 tamb茅 creiem que el m茅s convenient seria fer un refer猫ndum amb el col路lectiu per decidir que volem.

INFOGRAFIA. OPOSICIONS EDUCADORA ESCOLA BRESSOL. 

Fuente: Cgtcebimeb.blogspot.com