October 17, 2021
De parte de Nodo50
294 puntos de vista


El Premi Barnils de periodisme d鈥檌nvestigaci贸 ha obert aquesta setmana la convocat貌ria de la setena edici贸. Els guardons, promoguts pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, volen estimular la pr脿ctica del periodisme d鈥檌nvestigaci贸 i reconeixen tant treballs publicats en mitjans d鈥櫭爉bit nacional com en mitjans locals i comarcals. Repassem quins s贸n els requisits per presentar-se a l鈥檈dici贸 d鈥檈nguany dels premis.

Quins treballs s鈥檋i poden presentar?

Es premiaran reportatges d鈥檌nvestigaci贸 en dues categories: obra publicada en mitjans d鈥檃bast nacional i obres publicades en mitjans locals i comarcals, que tractin q眉estions i problem脿tiques que succeeixen o tenen un impacte clar als Pa茂sos Catalans. Han de ser obres period铆stiques que recullin els fruits de la tasca d鈥檌nvestigaci贸 dels autors. 脡s a dir, que treguin a la llum fets noticiosos rellevants a partir d鈥檜n recerca period铆stica pr貌pia.

Quins criteris tindr脿 en compte el jurat?

Es valoraran la varietat i riquesa de les t猫cniques d鈥檌nvestigaci贸 period铆stica emprades, aix铆 com el fet que el reportatge tracti temes poc presents als mitjans de comunicaci贸 o doni una perspectiva completament nova a un de ja tractat. Haur脿 de tenir una tem脿tica d鈥檌nter猫s period铆stic clar i es valorar脿 especialment el grau d鈥檌mpacte (social, pol铆tic, econ貌mic, etc.) dels fets o dades revelats en el reportatge. A m茅s, es valorar脿 la diversitat i qualitat de les fonts consultades, tant personals com documentals.

Quan s鈥檋an d鈥檋aver publicat les obres presentades?

Les obres han d鈥檋aver estat publicades en algun mitj脿 local, comarcal o nacional dels Pa茂sos Catalans en els 12 mesos anteriors a la finalitzaci贸 del per铆ode de presentaci贸 de candidatures. 脡s a dir, entre el 15 de novembre de 2020 i el 15 de novembre de 2021.

Quin format han de tenir?

Les obres poden ser en qualsevol format: paper, digital, radiof貌nic, audiovisual o multim猫dia.

Qui s鈥檋i pot presentar?

El premi 茅s obert tant a periodistes com a estudiants de periodisme i totes dues categories estan guardonades amb 1.500 euros cadascuna.

Qu猫 cal fer per presentar-s鈥檋i?

La inscripci贸 s鈥檋a de fer a trav茅s d鈥aquest formulari. En cas que sigui un reportatge publicat a internet, cal indicar en un pdf una breu presentaci贸 del reportatge amb el titular, un breu resum de l鈥檕bra, i l鈥檈nlla莽 a l鈥檕bra publicada. En cas que no s鈥檋agi publicat a internet, cal adjuntar l鈥檃rxiu (en format pdf en cas de premsa escrita; WAV, MP3, RA en cas d鈥櫭爑dio i AVI, MPEG, en cas de v铆deo). Els arxius s鈥檋an d鈥檃djuntar a trav茅s del mateix formulari.

Fins quan es poden presentar les obres?

La convocat貌ria s鈥檋a obert el 13 d鈥檕ctubre i hi ha temps fins el 15 de novembre a les 23.50h.

Quins s贸n els premis?

1.500 euros per a cada categoria: per a l鈥檕bra publicada en mitjans d鈥櫭爉bit nacional i per a l鈥檕bra publicada en mitjans d鈥櫭爉bit local i comarcal.

Quan es lliuren els guardons?

Els premis s鈥檃torgaran en el marc d鈥檜na cerim貌nia de lliurament a Barcelona el 15 de desembre de 2021.

Les bases completes del premi es poden consultar al web www.grupbarnils.cat/premibarnils
Fuente: Media.cat