November 26, 2020
De parte de CGT CEB-IMEB Educacio
508 puntos de vista

A l’octubre registr脿vem la segona inst脿ncia sol路licitant un perm铆s retribu茂t en les situacions de menors a c脿rrec en quarantena preventiva, argumentant un greuge comparatiu tant amb el personal docent del Consorci d’Educaci贸 com amb la majoria del personal de l’ajuntament.
Hem portat tamb茅 aquesta q眉esti贸 a la Mesa General de Negociaci贸 i l’administraci贸 s’ha tancat en banda.
I ara, la cap de relacions laborals de l’ajuntament de Barcelona ens envia una resposta totalment desoladora: VEURE RESPOSTA
O b茅 no entenen la situaci贸 del personal de bressol o b茅 no tenen cap sensibilitat vers les treballadores:
A. La resposta diu que la regulaci贸 de la Generalitat 茅s restrictiva i fa refer猫ncia al personal que no pot teletreballar. Efectivament! Eureka!, 茅s precisament aix貌 el que demanem, per a les treballadores que per les necessitats del servei no poden teletreballar, 茅s dir les educadores bressol!
B. La resposta tamb茅 diu, que la regulaci贸 de la Generalitat no s’aplica a Policia. Per貌 s铆 que s’aplica a docents i educadores de llars d’infants!!!, i ni les anomena, no entenem qu猫 hi pinta la policia en l'”argumentari”.
C. La resposta acaba fent lloan莽a de les pr貌pies regulacions de l’ajuntament i posa l’exemple de les que han habilitat per personal vulnerable.
1. No pensem que per les regulacions sobre personal vulnerable l’Ajuntament es pugui posar cap medalla: el personal docent ha sigut considerat de risc en l’entorn laboral de nivell 1 i doncs a la majoria del personal vulnerable l’han fet anar a treballar.
2. No considerem el teletreball com una mesura de conciliaci贸 familiar, teletreballar i cuidar criatures 茅s incompatible.
3. Les educadores bressol segueixen patint un greuge comparatiu i un greuge per ser dones.
Explorarem altres vies per trobar una resposta a aquesta situaci贸 tan injusta.Fuente: Cgtcebimeb.blogspot.com