March 3, 2021
De parte de CGT CEB-IMEB Educacio
2,435 puntos de vista

1. Creaci贸 categoria T猫cnic/a d’integraci贸 Social

La proposta de l’administraci贸 茅s crear-la amb el grup C1 perqu猫 treballen de manera hom貌loga al dept. d’educaci贸, i all脿 茅s C1. Consideren interessant tenir la B, amb totes les retic猫ncies municipals que es troben, per貌 la seva proposta 茅s crear la categoria d’integrador/a social com a C1.

La CGT insistim que la categoria C1 no correspon a un lloc de treball al qual es demana una titulaci贸 d’acc茅s de t猫cnic/a superior, hauria de ser una B.

2. Concurs de direccions

Han anul路lat el proc茅s i no hi ha continu茂tat. Est脿 previst que al llarg de la pr貌xima setmana es convoqui el concurs de direcci贸 pel curs 2021-22.
Hi ha petites modificacions degut a l’aplicaci贸 de la LOMLOE. Els representants de l’administraci贸 es redueixen a 3 i el consell escolar augmenta d’1 a 3. La part del claustre es mant茅 igual. Els requisits d’acc茅s dels candidats/es no canvien.

La CGT pensem que el proc茅s no hauria de comen莽ar de nou, que s’hauria de continuar amb el proc茅s que es va iniciar el curs anterior, 茅s afegir costos a un proc茅s quan no tenim recursos.

No es d贸na explicaci贸 per part de l’administraci贸, nom茅s se’ns repeteix que el darrer proc茅s va quedar sense efecte. S’amplia la llista de centres incorporant les noves vacants.
3. Concurs de trasllats
No hi ha novetats respecte concursos anteriors, pel que fa a funcionament. Fins a 1/3 de les vacants dels centres es poden “protegir”, i des del CEB ho justifiquen perqu猫 hi ha interins que formen part d’equips directius i estan desenvolupant projectes singulars.

La CGT demanem que surtin a concurs el m脿xim de places i tenir l’esborrany abans que es publiqui.

Concurs de trasllat de subalterns: (portem 7 anys sense fer-lo i s’hauria de fer cada 3 anys) En principi el CEB no t茅 previst fer concurs de trasllat de subalterns de manera immediata.

4. Situaci贸 borsa personal subaltern

Actualment hi ha diferents borses. Com s’estan gestionant? (en haver diferents borses, com pot saber un/a treballador/a quin lloc ocupa dins de la borsa? Quins criteris s’estan fent servir per adjudicar vacants o substitucions d’una borsa o l’altra) Es preveu que s’ajuntin per formar una 煤nica borsa?
Hi va haver una reuni贸 amb la Maria Asensio de borses de l’Ajuntament per coordinar-se la darrera setmana. Sembla que van treballant una mica sobre demanda, no estan treballant en “posar-hi ordre”. Des del CEB es considera que abans d’incorporar persones noves a la borsa s’hauria d’afegir les persones que van entrar per la borsa d’urg猫ncia. Volen tenir 10-15 persones sempre en espera (no moltes m茅s) per tenir cobertes les necessitats. I s’anirien incorporant petits paquets de persones en comptes de molta gent de cop.
Com poden saber els que estan aprovats sense pla莽a en quina posici贸 estan? No hi ha un n煤mero 煤nic, perqu猫 hi ha dues borses. Treballen amb un Excel, no un aplicatiu. Qui vulgui ho ha de preguntar (rh_atencioprofessionals.ceb@gencat.cat) i li donen la informaci贸, no ho poden fer d’una altra manera per falta d’eines.

5. Situaci贸 de la plantilla del Ferran Tallada arran de l’eliminaci贸 de 2 grups de 1r d’ESO:

Passar脿 a ser un INS de postobligat貌ria (aquest curs perd dos grups d’ESO, els de 1r curs). Ser脿 progressiu fins que desaparegui l’obligat貌ria. Al final es tindr脿 BATX. en 3 grups amb doble titulaci贸 + FP fam铆lia serveis socioculturals a la comunitat.
Encara no se sap com quedar脿 el professorat, no tenen dades concretes.
L’oferta educativa de BCN es decideix al consell de direcci贸 (l’Ajuntament de BCN hi 茅s, amb CEB i Generalitat), no l’aprova la Generalitat nom茅s.

La CGT transmetem la preocupaci贸 i tristesa del claustre del Ferran Tallada. En primer lloc hem de pensar que quan s’eliminen cursos als centres municipals hi ha p猫rdua de llocs de feina perqu猫 tenim una xarxa limitada de centres municipals i no podem treballar a centres del Departament. En segon lloc constitueix la p猫rdua de l’煤nic institut del barri del Carmel, on l’alumnat de l’ESO t茅 m茅s facilitat a l’hora de continuar els estudis postobligatoris per la familiaritat de poder quedar-se al mateix centre. I en tercer lloc, no ens sembla 猫tic integrar escoles concertades a la xarxa p煤blica mentre es van tancant l铆nies de les escoles que ja s贸n p煤bliques. Demanem els motius pels quals s’ha pres aquesta decisi贸, per貌 no responen.

6. Situaci贸 de les borses per especialitats (problemes manca de candidats)

Els problemes no s贸n nom茅s a l’FP, sin贸 cada vegada m茅s a les generalistes. Si no troben ning煤 i hi ha disponibilitat d’interins a la Generalitat, es contracten.

CGT tornem a reclamar una normativa de borses, m茅s transpar猫ncia i que les persones interines puguin saber en quina posici贸 es troben i puguin planificar-se laboralment. Demanem que se’ns convoqui a la comissi贸 de borses, per貌 CCOO i UGT ens diuen que els seus caps diuen que no hi podem ser. Estem en desacord i parlarem amb els responsables de l’Ajuntament.

7. Acc茅s intranet

Estem igual que fa 5 anys. Hi ha hagut una reuni贸 per part del CEB amb l’IMI (Institut Municipal d’Inform脿tica) per tirar-ho endavant. 脡s possible que d’aqu铆 a poc tinguin not铆cies i es pugui tirar endavant el projecte, per貌 no ho saben i ja ens diran alguna cosa.

8. Vacunes covid, recuperaci贸 del temps.

A alguns centres se’ls est脿 fent recuperar les hores de despla莽ament i vacuna, les direccions estan fent recuperar aquest temps. Des del CEB se’ns assegura que 茅s igual que una visita m猫dica i no es recupera. Demanen exactament quines direccions per a trucar-les i parlar-ne.

9. Escola Massana

El CEB tindr脿 una segona reuni贸 amb la direcci贸 del centre aviat, i despr茅s convocaran mesa (la primera reuni贸 va ser la setmana passada).

Demanem de nou estar a la comissi贸 de Massana i rebre tota la informaci贸 i documentaci贸 que es generi al respecte. (Per part del CEB no hi ha cap inconvenient, CCOO i UGT diuen que hi estan d’acord, per貌 que els seus caps els diuen que no).

CEB: S’ha de buscar quin 茅s el model, dimensionar la plantilla, tipologia de contractaci贸, etc.). “Hem d’intentar anar compactant”, excepte les especialitats a les quals no sigui possible, en general a l’escola. Al grau universitari se li ha de donar un tractament diferent, perqu猫 diuen que des de fa temps ja veuen que no funciona.
Qui decideix aquest model i quin ser脿 el proc茅s? 1r han de mirar el tema pedag貌gic dels estudis de grau i mirar quins recursos es necessiten. El grau universitari s’ha d’autofinan莽ar. Al final qui decidir脿 ser脿 el CEB, encara que pugui parlar amb el professorat.
La N煤ria Fern谩ndez (Intersindical Massana) exposa el fet que la necessitat del CEB s’est脿 capitalitzant des de la direcci贸 de Massana, per a afavorir/perjudicar part del professorat, sense estar justificat per criteris pedag貌gics/docents.

La CGT donem suport a la intervenci贸 de la N煤ria.

10. Vacants centres de recursos pedag貌gics

Aquestes places passen a dependre del dept. d’ensenyament, desapareixen de l’ajuntament perqu猫 es considera que no 茅s compet猫ncia seva. Ser脿 progressiu a mesura que es vagin tenint necessitats d’aquests professionals.

CGT no hi estem d’acord, en aquesta eliminaci贸 de places pels professionals municipals.

11. Quan est脿 previst que els centres rebin els ordinadors que el departament es va comprometre a lliurar?

Es van comen莽ar a repartir els dispositius al novembre i est脿 previst finalitzar durant el mes de mar莽. Sembla que hi ha un aplicatiu que es diu INDIC que permet als centres veure com est脿 el lliurament de dispositius.

12. Professorat PT amb titulaci贸 universit脿ria?

No existeix, l’han de fer. Caldria tenir una fotografia del professorat t猫cnic d’FP, per saber com quedaria la seva situaci贸 amb el que planteja la LOMLOE.

13. Oposicions secund脿ria. Calendari i bases?

Places: FP (63), secund脿ria (156), arts pl脿stiques i disseny (21), mestres taller (9), TEEIS (10). Es podria convocar la de PTs d’FP i despr茅s convocar la de secund脿ria.

La CGT demanem endarrerir les oposicions per intentar estabilitzar les persones interines que estan en ab煤s de temporalitat, aprofitant els moviments socials/pol铆tics actuals al respecte, fem esment a la multitud d’inst脿ncies que han registrat molt personal docent inter铆 reclamant el concurs de m猫rits.

El CEB diu que per ells no seria un problema, per貌 que l’oferta p煤blica ve determinada per l’Ajuntament de Barcelona.

14. Expedients disciplinaris i contradictoris

Expedients disciplinaris 鈫 S’informa de la incoaci贸 (nom茅s a efectes informatius al sindicat, no hi podem intervenir) i de la proposta de resoluci贸. Abans de la incoaci贸 no s’informa els sindicats.

Dels contradictoris es d贸na vista de l’expedient a la comissi贸 de seguiment (igual que als centres de la Generalitat).

15. Jubilacions

A la concertada es podran jubilar parcialment a partir dels 62, ens sembla un greuge comparatiu. Es va voler acordar alguna cosa semblant (quan es va signar conveni) per les funcion脿ries per貌 sembla que per algun motiu no va ser possible.

A la mesa general de negociaci贸 es va obrir una comissi贸 sobre jubilicions, per貌 va quedar aturada amb l’excusa de la pand猫mia. Esperem que es continuin les negociacions el m茅s aviat possible. Fuente: Cgtcebimeb.blogspot.com