January 21, 2021
De parte de Nodo50
597 puntos de vista

El Portill贸 茅s un coll de muntanya als Pirineus que s鈥檈leva fins als 1.293 metres. Un pas transfronterer entre les viles de Banh猫ras de Luishon i Boss貌st, a la Vall d鈥橝ran, on el dimarts 19 de gener, fins a una vintena de quadres del col路lectiu d鈥檜ltradreta franc猫s Generaci贸 Identit脿ria (GI) han viatjat per dur a terme la seva nova operaci贸 de propaganda antimmigrant.

La seva missi贸, batejada com a Missi贸 Pirineus, 茅s 鈥渃ontrolar la frontera per evitar qualsevol possible pas de migrants i alertar les autoritats鈥, segons afirmava a Telegram el seu portaveu J茅r茅mie Piano. Les activistes de GI, sense mascareta i sense respectar la dist脿ncia de seguretat, van patrullar la zona de l鈥檃cc茅s al coll i el pas de Pont de Rei, identificada pel grupuscle com a 鈥渮ona d鈥檌nfiltraci贸 de terroristes isl脿mics鈥, amb tres vehicles tipus ranxera tot-terreny amb el logotip de Defensar Europa i van publicar fotografies, audiovisuals i un enlla莽 on realitzar donacions. L鈥檕peraci贸 va finalitzar poques hores despr茅s de comen莽ar.

En un altre missatge a Telegram enviat des del terreny, l鈥檃ctivista Tha茂s d鈥橢scufon va puntualitzar que l鈥檕bjectiu de la missi贸 propagand铆stica era identificar 鈥減erfils sospitosos鈥 de persones que 鈥渧iatgen soles i a peu鈥 per la frontera i s贸n d鈥檕rigen 鈥渁fro-magrib铆鈥, legitimant les identificacions per perfil racial.

La carretera d鈥檃cc茅s al coll est脿 tancada temporalment des del 7 de gener amb quatre blocs de formig贸 鈥渃om a part del control fronterer i la lluita contra el terrorisme鈥

La modesta acci贸 va transc贸rrer en una zona de cert simbolisme, ja que la carretera d鈥檃cc茅s al coll est脿 tancada temporalment des del 7 de gener amb quatre blocs de formig贸, per decret del prefecte del departament de l鈥橝lta Garona 脡tienne Guyot, 鈥渃om a part del control fronterer i la lluita contra el terrorisme鈥 que va iniciar el president Emmanuel Macron despr茅s de l鈥檃ssassinat de Samuel Paty i l鈥檃temptat a Ni莽a. Per la seva part, la presidenta de la regi贸 d鈥橭ccit脿nia, Carole Delga, del Partit Socialista, va reclamar a Twitter la dissoluci贸 de GI i va titllar la performance al coll del Portill贸 de 鈥渃op contra els valors de la Rep煤blica鈥.


De la Mediterr脿nia als Alps

L鈥檈stiu de 2017 el Moviment Identitari va noliejar un vaixell, el C-Star, per patrullar per la Mediterr脿nia i bloquejar el rescat de migrants. Van anomenar la seva missi贸 鈥淒efensar Europa鈥 amb el pretext de 鈥渟alvar Europa i la civilitzaci贸 occidental鈥, que consideren 鈥渁mena莽ada鈥 per una suposada 鈥渋nvasi贸鈥 de migrants; una 鈥渋nvasi贸鈥, deien, fomentada per les ONG que 鈥渞escaten migrants i els trafiquen en terres europees鈥. L鈥檃ltra gran acci贸 propagand铆stica del col路lectiu, amb activistes francesos, alemanys i austr铆acs, va ser el bloqueig simb貌lic, l鈥檃bril de 2018, del port de muntanya col de l鈥櫭塩helle, el pas fronterer dels Alps entre It脿lia i l鈥橢stat franc猫s, per impedir el pas de refugiades. Amb helic貌pters i camionetes, un centenar d鈥檌ntegrants del col路lectiu ultradret脿 va realitzar l鈥檃cci贸 鈥減er fer que els governs reforcessin les fronteres per aturar el flux d鈥檌mmigrants il路legals鈥. En menys de 24 hores el govern Macron va ordenar patrullar la frontera alpina.
Fuente: Directa.cat