November 29, 2022
De parte de CGT Pais Valencia I Murcia
283 puntos de vista


Arribem a les XXIV Jornades Llibert脿ries. Enguany 茅s la pr猫via a la respectable xifra d鈥檜n quart de segle. Tanmateix, hem cregut que no calia esperar m茅s per a dir clar i ras que ARA 脡S EL MOMENT.

Tant si el col路lapse arriba ja, com si ho fa en el seg眉ent quart de segle, s贸n moltes les veus que coincideixen en anunciar-lo. La fallida del m贸n on vivim 茅s la del capitalisme.

Si girem la vista enrere, trobem unes jornades dedicades a un capitalisme en crisi que restava drets i sumava repressions. Al llarg d鈥檃quests anys, ens hem plantejat com fer realitat la utopia, com construir el m贸n a la mida deis somnis i quines eren les lluites que ens calien per a fer-los realitat.

Sembla que sempre estem dibuixant cercles conc猫ntrics i que mai es compleix el tema de les XV Jornades 鈥淓l nostre futur comen莽a ara鈥. I 茅s ara que volem abordar, tant des de l鈥檈scolta de les veus del m贸n acad猫mic com dels qui tenen l鈥檈xperiencia de moltes lluites compartides, les alternatives que ens han de permetre, primer la superviv猫ncia com a esp猫cie i despr茅s la perviv猫ncia amb dignitat. 脡s ara que hem de preparar-nos per a barrar el pas a opcions que ens farien retrocedir als passatges m茅s foscos de la Hist貌ria. I hem de tornar, com fa deu anys, a cercar estrat猫gies pera desobeir col路lectivament davant les lleis injustes, per a fer front a totes les formes de les repressions en qu猫 s鈥檈ncarna el poder i per a desemmascarar les manipulacions dels mitjans de comunicaci贸 que es colen a casa nostra.

Ara 茅s el moment perqu猫 despr茅s sera tard.

Siguem capa莽os de dibuixar un nou cercle no que ens retorne al principi, ans que travessant aquests vint-i-quatre anys, ens llance de manera conscient a eixe futur que ja 茅s present. Siguem capa莽os de dibuixar nous escenaris on ballar la revoluci贸 anarquista que fa tant de temps que duguem al nostre cor.

ARA 脡S EL MOMENT. SOM-HI!

DILLUNS 12 desembre

11:30 h. Presentaci贸 de les jornades i assemblea de delegats, delegades i afiliaci贸.

Amb Juan Miguel Font (Secretari General CGT Val猫ncia), Miguel Fadrique (Secretari General CGT) i Maribel Ram铆rez (Secret脿ria d鈥橝cci贸 SIndical CGT). Plans d鈥檌gualtat i mesures contra la bretxa salarial. A continuaci贸 farem un piscolabis.

18:30h. Crisi clim脿tica, crisi energ猫tica鈥 arribem a temps? Alternatives davant el col路lapse.

A c脿rrec de Luis Gonz谩lez Reyes, doctor en Ci猫ncies Qu铆miques i membre d鈥橢cologistes en Acci贸, soci de la cooperativa Gar煤a, responsable d鈥檈ducaci贸 ecosocial en FUHEM i autor o coautor de diversos llibres entre els quals destaca 鈥淓n l鈥檈spiral de l鈥檈nergia鈥.

DIMARTS 13 desembre

18:30h. Contra l鈥檈cofeixisme.

A c脿rrec de Carlos Taibo, escriptor, editor i professor de Ci猫ncia Pol铆tica en la Universitat Aut貌noma de Madrid, autor d鈥檜n gran nombre d鈥檕bres en les quals tracta diversos temes com la geopol铆tica, R煤ssia i Uni贸 Sovi猫tica, Catalunya, el 15M, moviment llibertari, decreixement i sobre el col路lapse.

DIMECRES 14 desembre

17:00h. Programa especial en R脿dio Klara CGT en Acci贸. Repressi贸 sindical, 茅s el moment de fer-li front. Lluites i alternatives davant dels abusos de la patronal.

Amb la participaci贸 de C茅sar Yag眉es, membre del comit茅 d鈥檈mpresa d鈥橭pel i secretari general de CGT Arag贸-La Rioja i Lola Lloreda, secretaria de formaci贸 de CGT Andalusia, Ceuta i Melilla.

DIJOUS 15 desembre

18:30h. 脡s el moment de fer-nos sentir. Mitjans de comunicaci贸, quart poder.

A c脿rrec de Aniceto Arias, Radio Klara; Lucas Marco, periodista redactor de l鈥檈dici贸 valenciana de eldiario.es.

DIVENDRES 16 desembre

18:30 h. Presentaci贸 c貌mic-musical de les 煤ltimes obres de Rub茅n Uceda, 鈥淓l coraz贸n del sue帽o鈥, 鈥淣egras Tormentas鈥 i 鈥淐asilda: Revolucionaria鈥.

A c脿rrec del seu autor. Actuaci贸 en directe de JOSOLANA, 鈥淓l guerrer de la paraula鈥 (Juanito Piquete) que ens delectar脿 amb les seues can莽ons revolucion脿ries.
Fuente: Cgtpv.org